Airware, bekend van haar Operating System voor commerciële drones, kondigt aan zelf complete drone-systemen te gaan verkopen. Dankzij een extra investering van 30 miljoen dollar gaat de startup zich niet alleen richten op de software, maar ook op de hardware.

Drones

Airware merkt dat er onvoldoende bedrijven gebruik maken van dronetechnologie. De startup uit San Francisco denkt dat de belangrijkste reden hiervoor is dat bedrijven momenteel zelf de puzzel met betrekking tot hard- en software moeten oplossen en dat er geen compleet systeem bestaat dat geschikt is voor commerciële doeleinden. Airware is van plan om een totaaloplossing te bieden voor bedrijven: hardware, software en cloud voor dataverwerking.

Airware gaat zelf drones verkopen

Investering

Om deze koerswijziging waar te maken heeft Airware een extra investering gekregen van 30 miljoen dollar. De investering is de derde financiële injectie die het bedrijf krijgt en werd geleid door Next World Capital. Next World Capital is gespecialiseerd om Amerikaanse startups te helpen om uit te breiden naar Europa; Airware's volgende bestemming.

Totaaloplossing

Airware CEO Jonathan Downey vertelt: "Grote bedrijven weten niet precies waarvoor ze drones kunnen gebruiken, welke software of hardware aanpassingen ze nodig hebben. Wij merken dat ondernemingen vragen om een complete oplossing van één aanbieder. Wij zijn in staat om die totaaloplossing te bieden."

Airware gaat zelf drones verkopen

Direct

Het Operating System van Airware is geschikt voor drones van commerciële dronefabrikanten zoals Altavian, Allied Drones en Delta Drones. Tot op heden moest Airware altijd wachten tot een klant drones heeft gekocht bij één van deze bedrijven om zijn software toe te kunnen passen. Met deze nieuwe koerswijziging kan het bedrijf haar klanten het complete pakket in één keer aanbieden.

0 Reacties

    Plaats een reactie