GoPro heeft in het vierde kwartaal een nettoverlies geboekt van 34,5 miljoen dollar (31,1 miljoen euro). Dit maakte de Amerikaanse fabrikant van actiecamera’s woensdag bekend tijdens de presentatie van haar jaarcijfers. In 2014 maakte GoPro nog een winst van 122 miljoen dollar.

4e kwartaal

De omzet zakte in de laatste maanden van 2015 met bijna een derde ten opzichte van vorig jaar en kwam uit op 437 miljoen dollar. Volgens GoPro was de stevige daling het gevolg van tegenvallende verkopen rond de feestdagen en de relatief dure dollar. gopro-camera-dji-phantom-2-dronesgopro-camera-dji-phantom-2-drones

Drones

De matige omzet is waarschijnlijk ook het resultaat van het feit dat dronefabrikant DJI haar eigen camera’s is gaan produceren in plaats van gebruik te maken van GoPro camera’s. Als reactie op het besluit van DJI besloot GoPro ook haar eigen drone te ontwikkelen die naar verwachting later dit jaar op de markt komt.

Banenverlies

Het verlies komt niet als een verrassing, GoPro had onlangs al een winstwaarschuwing afgegeven. Toen werd ook een reorganisatie aangekondigd waarbij 7 procent van de in totaal 1500 werknemers zijn baan verliest. gopro-website-online-shopgopro-website-online-shop

Winst

Over heel 2015 is de omzet wel met een zesde toegenomen tot ruim 1,6 miljard dollar. Onder de streep bleef 36,1 miljoen dollar over. Dat is aanzienlijk minder dan een jaar eerder, toen de winst op 128 miljoen dollar uitkwam.

0 Reacties

    Plaats een reactie