Vliegen in de sneeuw of met zware windstoten, het klinkt niet ideaal. Toch vindt PrecisionHawk het voor de ontwikkeling van drones belangrijk genoeg om er flink in te investeren.

ACE

Om de tests in extreme weersomstandigheden uit te voeren werkte PrecisionHawk samen met de Technische Universiteit van Ontario. Experts van het Automotive Centre of Excellence (ACE) hielpen mee om een geavanceerde fixed wing drone bloot te stellen aan onder andere hevige windstoten, grote temperatuurschommelingen en sneeuw. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de windtunnel en geavanceerde meetapparatuur van ACE.

Doel

Door exact te monitoren wat er in extreme weersomstandigheden gebeurt met de drone en in hoeverre de stabiliteit van de drone in de lucht wordt beïnvloed, hoopt PrecisionHawk de ontwikkeling van nieuwe modellen te verbeteren en versnellen. Er werd bijvoorbeeld goed in de gaten gehouden in hoeverre de elektronische componenten in de drone nat werden wanneer er in vochtige omstandigheden werd gevlogen. precisionhawk-ACE-testprecisionhawk-ACE-test

Schokproeven

Naast de uitgebreide vliegende tests werden ook landingen en turbulentie nagebootst. Met de faciliteiten van de Universiteit konden duizenden landingen worden gesimuleerd en werd de drone flink door elkaar geschud om te kijken wat de exacte gevolgen van forse turbulentie precies zijn.

0 Reacties

    Plaats een reactie