Het Chineese bedrijf Powervision Robot Inc. heeft haar eerste consumentendrone gepresenteerd. The PowerEgg valt op door de unieke ei-vorm die afwijkt van andere quadcopters op de markt. De PowerEgg kan dankzij haar vorm makkelijk worden opgevouwen en past eenvoudig in een rugzak.

Functioneel kunstwerk

Powervision Robot Inc. is met name gespecialiseerd in robotica en industriële drones, maar richt zicht met haar nieuwe PowerEgg drone nu ook op consumenten. Het bedrijf heeft zich gefocust op het uiterlijk van de drone, wat resulteert in een design dat uit het oog springt. Powervision CEO Wally Zheng licht toe: "Powervision wilde een prachtig maar ook functioneel design creëren voor de PowerEgg. We denken dat de ovale vorm er niet alleen puur en strak uit ziet, maar dat deze ook structurele en functionele voordelen biedt. Het simpele design zorgt ervoor dat de drone niet alleen een vliegende robot is, maar ook een kunstwerk."

Specificaties

Het lichtgewicht design zorgt voor een lange vluchttijd van de drone. Ook is het ontzettend gaaf om te zien hoe de vleugels automatisch uitklappen. Naast de innovatieve ei-vorm die de drone aantrekkelijk maakt voor consumenten, doen de specificaties van de PowerEgg niet onder voor de geavanceerde mogelijkheden van industriële drones.

• 360-graden panorama 4K HD camera
• 3-assige gimbal
• Realtime video feed voor iOS/Android
• Geavanceerde optical flow sensoren
• Intuïtieve afstandsbediening
• Lichtgewicht design poweregg_drone_design_backpackpoweregg_drone_design_backpack

Intuïtieve besturing

Dankzij haar expertise op het gebied van robots heeft Powervision ook qua software wat interessante stappen gezet. Volgens het bedrijf heeft de gemiddelde consument nu zo'n 10 uur nodig om zijn drone te leren kennen en besturen. Powervision heeft deze tijd aanzienlijk weten te verkorten. "We willen dat het vliegen met een drone kinderspel wordt, iets wat zelfs een kind van 5 jaar oud kan", aldus Wally Zheng. De 'optical flow' sensoren zorgen er daarnaast voor dat het navigeren met de drone veel makkelijker wordt, zelfs binnenshuis.

Verkoopprijs

De Powervision PowerEgg komt na verwachting in het 2e kwartaal van 2016 op de markt. De exacte verkoopprijs is nog niet bekend, maar zal naar verwachting tussen de $1.000 en $1.500 dollar liggen. powervision_poweregg_detailspowervision_poweregg_details

3 Reacties

  1. kau lo

    waar vind ik drone voor 8 euro

  2. Jood

    Waar vind ik een drone gemaakt voor kut joden

  3. boze klant

    godverdomme kutdrones!!!

Plaats een reactie