De FAA stelt dat er momenteel meer drone-gebruikers geregistreerd staan in de VS, dan dat er bemande vliegtuigen geregistreerd staan. Het aantal drone eigenaars heeft de 325.000 gepasseerd, terwijl er 320.000 bemande vliegtuigen geregistreerd staan.

Succesvol

Eerder deze week berichtten we al over het feit dat de eerste periode van het drone-registratie-systeem succesvol was verlopen. Michael Huerta van de FAA stelt daarbij dat het aantal onbemande vliegtuigen nog veel groter is, aangezien veel dronegebruikers vaak meer dan 1 drone in hun bezit hebben.

Tevredenheid

Volgens de Federal Aviation Administration is het systeem het bewijs dat de overheid en de industrie samen kunnen werken. Echter worden bij deze stelling veel vragen gesteld door de piloten zelf. Er rijzen bijvoorbeeld vragen op omtrent de rol van de FAA naar de drone-vliegers. Is de gelegenheid aangegrepen om deze vliegers voldoende in te lichten omtrent vliegen in het luchtruim? Of hebben zij er echt wat toe gedaan om incidenten tussen drones en bemande vliegtuigen te verminderen? Er zijn drone-piloten die hier andere ideeën over hebben.

FAA_UASFAA_UAS

Veiligheid

Uiteraard heeft niet elke drone-piloot een les nodig omtrent veilig vliegen, maar het is bekend dat dat ook zeker niet altijd kwaad zou kunnen. Vooralsnog zou het er op kunnen lijken, dat de gestelde nieuwe eis om je te moeten registreren in de VS slechts een extra bureaucratisch iets is - wat daarbij ook nog geld kost -, tot teleurstelling van sommige piloten. Het is namelijk niet zo dat de veiligheid er direct op vooruitgaat, enkel kan de FAA achteraf boetes uitdelen wanneer er een incident heeft plaatsgevonden. Het zou dan volgens enkelen ook een goede zaak zijn, wanneer de FAA en de industrie hun energie zouden steken in informeren over de veiligheid bij het vliegen van een drone.

0 Reacties

    Plaats een reactie