Nadat eind januari bekend werd dat Nederlandse veiligheidsdiensten adelaars trainen om dreigende drones uit de lucht te halen, blijkt nu ook de Londense politiedienst te overwegen om roofvogels in te zetten tegen drones met kwaadwillende bedoelingen. Ook in Engeland wil men gebruik gaan maken van roofvogels om dreigende drones uit de lucht te halen. De Metropolitan Police in London maakt al gebruik van drones om te surveilleren op moeilijk begaanbaar terrein, maar heeft zich nu laten inspireren door de Nederlandse tests met anti-drone roofvogels. "Zoals verwacht kan worden van een organisatie die zich continu vernieuwd, zijn we geinteresseerd in alle nieuwe ideeën en innovaties. Uiteraard houden we het werk van de Nederlandse politie met adelaars nauwlettend in de gaten', aldus een woordvoerder van de Londonse politie tegenover de BBC. metropolitan_politie_london_zet_roofvogels_in_bij_dreigende_drones.

Smokkelen met drones

Het Britse ministerie van Justitie liet afgelopen november weten dat er in de eerste maanden van 2015 al 9 keer werd geprobeerd om met een drone een gevangenis in Engeland en Wales binnen te dringen. In de HM gevangenis in Manchester hebben bewakers al mobiele telefoons, SIM-kaarten en drugs weten te onderscheppen die door drones naar binnen zijn gesmokkeld. Het gebruik van roofvogels kan interessant zijn, aangezien de vogel een drone als prooi kan zien. Vorig jaar berichtte Drones.nl al over de zogenaamde smokkeldrones.

Inspiratie uit Nederland

Eind januari werd bekend gemaakt dat Nederlandse veiligheidsdiensten zich voorbereiden op terroristische aanslagen met drones. Zo test de politie o.a. met roofvogels om drones uit de lucht kunnen plukken. De Nederlandse roofvogels worden getraind om vijandige drones met hun klauwen vast te grijpen. Onderstaande beelden ging wereldwijd het internet over:

0 Reacties

    Plaats een reactie