Drone Deploy is een softwarepakket dat drones gebruikt om nauwkeurige 3D-terrein en architectonische modellen te maken.

Verkenning

Via een verkenningsvlucht breng je het gebied in kaart waardoor je via de Drone Deploy app het specifieke gebied kunt selecteren wat je wenst te analyseren. De applicatie bepaalt zelf een vliegroute om het geselecteerde gebied in kaart te brengen.

.

Analyse

De foto’s gemaakt met de Drone Deploy app worden geanalyseerd via de website van Drone Deploy. Door foto’s vanuit verschillende hoeken te vergelijken kan het 3D-model van het gebied bepaald worden.

3D model

Drone Deploy ondersteunt diverse mogelijkheden om de data te exporteren. Zo kan ook een STL-bestand worden gegenereerd die vervolgens via een 3D-printer kan worden geprint. drone-deploy-map-3d-printdrone-deploy-map-3d-print

Commercieel

Drone Deploy is niet alleen geschikt voor recreatieve doeleinden, maar het bedrijf wijst ook op industriële toepassingen van de technologie. Denk aan een kweker die modellen gebruikt om landbouwopbrengsten te optimaliseren of een uitvoerder op de bouw die de techniek gebruikt om de hoogte blijven van grote projecten die hij niet regelmatig kan bezoeken.

Download

De Beta-versie van de Drone Deploy applicatie is te downloaden via Apple App Store en Google Play store.

0 Reacties

    Plaats een reactie