Bij Hobby Market Place in de stad Sarasota in de Amerikaanse staat Florida is een dief van een drone vastgelegd op camera. De beelden verspreidde zich razendsnel over het internet.

Drones

Hobby Market Place is een winkel gespecialiseerd in de verkoop van radiografische auto’s, vliegtuigen en drones. Klanten kunnen de speeltjes bekijken en zelfs testen in de winkel. Op 2 februari 2016 werd de winkel gedupeerd door een klant die een drone van ongeveer 1.000 dollar meenam zonder te betalen.

Betrapt!

De dief koos heel bewust het juiste moment om de winkel uit te lopen met de dure drone zodat niemand hem zou zien, niet wetende dat hij vanuit alle hoeken door camera’s in de gaten werd gehouden. Op het bewuste moment had niemand hem gezien, maar doordat de winkel de videobeelden van hun beveiligingscamera’s openbaar maakte, is zijn bewuste actie inmiddels door duizenden mensen gezien.

Opgespoord

Nadat de winkel de videobeelden van de dief op hun Facebook-pagina plaatste, ontving de winkel een stormvloed aan tips en reacties. Dankzij de mensen uit de directe omgeving van de winkel is de dief inmiddels geïdentificeerd en opgespoord.

1 Reacties

  1. Baas

    Haha, die staat er mooi op :-)

Plaats een reactie