Een organisatie die vrijwillige dronepiloten coördineert om lokale hulpverleners te assisteren vraagt om steun voor de Micro Drone Class. Deze aanpassing van de wet moet het makkelijker maken om legaal gebruik te maken van drones bij bijvoorbeeld reddingsacties.

Air Bears

Dronepiloten in de Verenigde Staten kunnen zich vrijwillig aansluiten bij Air Bears, een organisatie die hulpverleners kunnen inschakelen wanneer ze de hulp van drones kunnen gebruiken. Bij een verzoek om hulp neemt Air Bears contact op met vrijwilligers in de buurt met de vraag om assistentie. Sinds de oprichting van Air Bears, zo'n 16 maanden geleden, hebben deze vrijwillige dronepiloten meegeholpen aan de redding van meerdere vermiste personen. rescuerescue

Regels FAA

De FAA, de Amerikaanse luchtvaartorganisatie, stelt bepaalde eisen aan de inzet van vrijwilligers met drones bij reddingsoperaties. Zo zijn deze dronepiloten bijvoorbeeld verplicht speciale toestemming bij de FAA aan te vragen. Dit is geen eenvoudig administratief proces, wat er voor zorgt dat veel potentiële vrijwillige dronepiloten afzien van aanmelding bij Air Bears. De organisatie vraagt nu om steun van het publiek om de wetgeving een uitzondering te laten maken voor relatief kleine drones.

Micro Drone Classificatie

Het Amerikaanse Congreslid Rodney Davis diende een amendement om in de AIRR Act (de wetgeving die beschrijft hoe drones mogen worden gebruikt) een uitzondering te maken voor kleine drones. Met dit amendement wordt het toegestaan om met drones, lichter dan 2,2 kg, zonder speciale toestemming van de FAA te vliegen. Hierbij worden wel enkele restricties gesteld, waaronder een maximale hoogte, alleen vliegen bij daglicht en een maximale windsnelheid.

DJI

Drone fabrikant DJI heeft al eerder gevraagd om een speciale classificatie voor kleinere drones. Volgens DJI is er een onnodig zware administratieve romslomp nodig voor het commercieel gebruik van drones met een relatief laag risico. Een Micro Drone Classificatie opent de deuren voor innovatieve nieuwe initiatieven.

0 Reacties

    Plaats een reactie