Het Belgische Airobot is specialist in de ontwikkeling van dronetechnologie die goed van pas komt bij precisiewerkzaamheden zoals inspecties. In oktober 2015 kondigde het bedrijf de Airobot Ranger aan. Het gaat hierbij om een radar-systeem dat in staat is de exacte afstand tussen een object en een drone te meten. Door de samenwerking aan te gaan met diverse internationale resellers is de Airobot Ranger nu in Nederland, België en Duitsland te koop. airrobotranger_drone_inspection.

Airobot resellers

Bij het uitvoeren van drone inspecties op grote hoogte is het vaak lastig om de afstand tussen een UAV en het te inspecteren object te bepalen. De Ranger oplossing van Airobot geeft accurate afstandsinformatie waardoor professionele inspecties veiliger en nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd. Het bedrijf uit België laat via een persbericht weten de samenwerking te zijn aangegaan met diverse resellers in Nederland, België en Duitsland. In Nederland is de Airobot Ranger te koop bij o.a. The Drone Suppliers en SkyDrone Global.

Airobot Ranger

Het Airobot Ranger radar-systeem kan eenvoudig door inspectiebedrijven worden geïmplementeerd en bestaat uit 2 compacte modules voor op de drone en het grond-station. Beide modules kunnen eenvoudig worden opgeladen via een micro-USB kabel. De Ranger is in staat de afstand tussen een drone en een object op de centimeter nauwkeurig te meten, een functie die zeer goed van pas komt bij het uitvoeren van professionele inspectiewerkzaamheden. De afgelopen drie jaar kreeg Airobot steun van het Vlaams Accelator Platform (VAP) en het Europees Ruimtevaart Agentschap (ESA) voor de ontwikkeling van de Ranger-technologie.

Veilige inspecties

Aangezien bedrijven opmerken dat drones vaak veel efficiënter zijn dan personeel stijgt de interesse naar dergelijke technologieën aanzienlijk. Bedrijven als Argus en Airview maken momenteel al succesvol gebruik van de Airobot Ranger. Mensen zetten echter vaak vraagtekens bij de veiligheid van dit soort ontwikkelingen. Airobot speelt hier op in door een met een technologie op de markt te komen die de veiligheid waarborgt. Het Ranger-systeem meet de afstand tot bepaalde objecten en blijft vervolgens op een van tevoren afgestemde veilige afstand. Bij bijvoorbeeld een inspectie worden er zo nog steeds gedetailleerde foto’s gemaakt, maar op een verantwoorde manier.

0 Reacties

    Plaats een reactie