Met de toenemende populariteit van FPV Drone Racing zien ook game-ontwikkelaars kansen om een nieuwe soort racegame te maken. Tijd om de beschikbare FPV Drone Racing simulators eens op een rijtje te zetten.

FPV Racing simulator

Een FPV Racing simulator is niet alleen een leuk tijdverdrijf tijdens de koude wintermaanden, maar ook een uitstekende manier om je vliegvaardigheden te verbeteren zonder schade aan je dure drone te riskeren.

Kinderschoenen

Net zoals real-life FPV Drone Racing staan ook de videogames nog in de kinderschoenen. De meeste games zijn enkel beschikbaar in Beta-versie en bij iedere game zijn zeker verbeterpunten (en soms enkele bugs) te vinden, maar hierdoor zeker niet minder vermakelijk.

Real Drone Simulator

Real Drone Simulator is een realistische multicopter simulator die enerzijds beginners leert hoe een drone wordt bestuurd en anderzijds ervaren piloten helpt om hun vliegvaardigheden te verbeteren.

Bestaande modellen drones

Het belangrijkste doel van de ontwikkelaars is om de game zo realistisch mogelijk te maken. De game werkt met bestaande modellen drones, inclusief bijhorende parameters en testresultaten.

Bediening

De bediening van Real Drone Simulator kan via je keyboard, USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

De software is momenteel enkel beschikbaar voor Windows besturingssystemen.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door Hongaars team en betreft een Pre-Alpha release, dus er wordt nog steeds druk aan de game gewerkt. De game heeft op dit moment nog minimale features en mogelijk enkele bugs.

Prijs:

GRATIS

Download:

Windows

FPV Freerider

FPV Freerider is een realistische FPV drone race simulator met als belangrijkste doel de gebruiker te trainen op het besturen van een FPV race drone.

Parameters

De instellingen zijn naar eigen wens te configureren, dus ook ervaren piloten kunnen hun vliegvaardigheden verbeteren door te vliegen in Race- of Acro-modus.

Bediening

Het spel kan worden bediend via je keyboard, USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

FPV Freerider is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux besturingssystemen. Ook is het spel verkrijgbaar in de Google Play-store.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door John Holmwall uit Zweden. Aangezien Holmwall niet onder de indruk was van de bestaande FPV drone race simulators, besloot hij zijn eigen game te maken.

Prijs:

$4,99

Download:

Windows | Mac OS X | Linux | Google Play

Demo:

Toegang tot 1 level

Download:

Windows | Mac OS X | Linux

HOTPROPS

HOTPROPS is een FPV Race Simulator waarmee je je vliegvaardigheden kunt verbeteren en racing-skills kunt trainen zonder je dure drone aan flarden te vliegen.

Racebanen

Het spel beschikt over gedetailleerde kaarten van de racebaan inclusief vermelding van aanwezige poorten en vlaggen. Per baan kun je je racetijd registreren zodat je je tijd keer op keer kunt proberen te verbeteren.

Parameters

De instellingen van de quadcopter zijn volledig naar eigen wens te configureren om je setup zo veel mogelijk te laten lijken op je eigen drone.

Multiplayer

Eén van de pluspunten van deze game is de multiplayer-modus. Hiermee kun je racen tegen andere spelers en hierdoor je skills echt meten ten opzichte van andere racers. Op dit moment is de multiplayer-modus nog erg simplistisch, maar volgens de ontwikkelaar wordt dit nog verbeterd in de toekomst.

Bediening

HOTPROPS kan worden bediend via je keyboard, USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

De software is beschikbaar voor Windows en Mac OS X besturingssystemen.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door Jochen Kapalla uit Duitsland. Ondanks dat de game nog in Beta-versie is, beschikt het spel al over een indrukwekkend aantal opties. Tot op heden blijft Kapalla zijn game voortdurend verbeteren en uitbreiden met nieuwe functionaliteiten; iedere week verschijnen er nieuwe updates van de videogame.

Prijs:

GRATIS

Download:

Windows | Mac OS X

Liftoff

Liftoff is een FPV Race Simulator voor beginners die kennis willen maken met FPV racing of gevorderde piloten die hun vliegvaardigheden willen verbeteren.

Racebanen

Liftoff beschikt over verschillende racebanen, waaronder een tarweveld, een bos en een ondergrondse parkeergarage. Ook biedt het spel de mogelijkheid om eigen racebanen te creëren.

Bediening

De game kan worden bediend via een USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

Liftoff is beschikbaar voor Windows en Mac OS X.

Videobrillen

In de toekomst streeft Liftoff er ook naar om videobrillen (bijvoorbeeld de modellen van Fatshark) te ondersteunen voor een nog realistische vliegervaring.

Ontwikkelaar

Het spel is ontwikkeld door ontwikkelaar LuGus Studios in samenwerking met dronefabrikant ImmersionRC en FPV-specialist FatShark. Het spel is momenteel nog in Beta-versie, maar ondanks dat is de prijs van de game $19,99. Naar verwachting zal de uiteindelijke officiële versie $29,99 gaan kosten.

Prijs:

$19,99

Download:

Windows | Mac OS X

KestrelFPV

KestrelFPV is een FPV Race Simulator die je leert om een quadcopter te vliegen in First Person View.

Drones

In de game vlieg je met een Parrot Bebop Drone in een beschikbare kleur naar keuze.

Racebanen

KestrelFPV beschikt over verschillende racebanen, waaronder een Viking dorp, een bos en stadion.

Multiplayer

Sinds november is het spel uitgebreid met een multiplayer-modus zodat je tegen andere spelers kunt racen.

Bediening

KestrelFPV kan worden bediend via een USB gamepad of RC Transmitter met USB kabel.

Besturingssysteem

De software is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

Ontwikkelaar

KestrelFPV is ontwikkeld door Fransman Edouard Leurent, die werkzaam is bij het Research & Development team van dronefabrikant Parrot.

Prijs:

GRATIS

Download:

Windows | Mac OS X | Linux

3 Reacties

  1. peter

    gay

  2. altijdhard69

    ok

  3. Eelco

    Vergeet niet: FPV drone simluator https://store.steampowered.com/app/691730/FPV_Drone_Simulator/

Plaats een reactie