Drones zijn geliefd bij journalisten, reizigers en avonturiers. Tijd voor een lijst met 10 items die een ‘dronereiziger’ in zijn uitrusting zou moeten hebben.

1. Remote Control bescherming

01-remote-controller-weer-beschermhoes01-remote-controller-weer-beschermhoes Een beschermhoes voor je afstandsbediening zorgt ervoor dat je je drone kunt bedienen in extreme weersomstandigheden. Via het transparante gedeelte heb je altijd zicht op de aanwezige knoppen van je remote controller terwijl de gewatteerde insteekhandschoenen je handen lekker warm houden.

2. Oplader op zonne-energie

02-solar-zon-oplaad-station02-solar-zon-oplaad-station Volle batterijen zijn onmisbaar voor een dronepiloot. Niet alleen je drone, maar ook je remote controller en smartphone dienen voor iedere missie op volle kracht te zijn. Met name op reis kan dit af en toe een uitdaging zijn. Via een portable solar oplaadstation kun je zonlicht gebruiken om je smartphone of batterijen (AA of AAA) op te laden.

3. Baggage GPS Tracker

03-baggage-reiskoffer-gps-tracker03-baggage-reiskoffer-gps-tracker De meest gangbare drones vandaag de dag zijn voorzien van een GPS-systeem, maar waarom ook niet je baggage voorzien van GPS technologie? Plaats een GPS tracker in je koffer en vanaf nu heb je altijd zicht op de locatie van je waardevolle spullen. Een handige tool voor het geval je ooit je baggage mocht kwijtraken.

4. Windmeter

04-windmeter-smartphone-app04-windmeter-smartphone-app Iedere dronepiloot dient altijd goed op de hoogte te zijn van de actuele weersomstandigheden voordat hij zijn drone het luchtruim instuurt. Met een portable windmeter (of anemometer) kun je altijd exact de windsnelheid en windrichting bepalen zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Er zijn verschillende modellen op de markt die naast wind ook luchtdruk, temperatuur en vochtigheid meten. Met name de portable windmeters die werken met een smartphone app zijn zeer geschikt voor de reizende dronepiloot.

5. Logboek

05-drone-logboek05-drone-logboek Ongeacht je vliegervaring is het van essentieel belang om een gedetailleerd overzicht van je vluchten bij te houden. Door het bijhouden van een logboek heb je altijd achteraf goed inzicht waar en wanneer je gevlogen hebt.

6. Remote Controller schouderriem

06-remote-controller-afstandsbediening-drones-schouderriem06-remote-controller-afstandsbediening-drones-schouderriem Voor dronepiloten die vele uren aan het vliegen zijn, is ergonomie een prioriteit. In tegenstelling tot een draagband om je nek, helpt een schouderriem de druk op de halswervel te verlichten.

7. Boeken

07-drones-boeken07-drones-boeken Iedere persoonlijke bibliotheek van een dronepiloot dient een aantal boeken over het onderwerp ‘drones’ te bevatten. Niet alleen een uitstekend middel om je kennis te verrijken, maar ook perfect om jezelf te vermaken tijdens de loze uurtjes van je reis.

8. Zonnescherm voor je monitor

08-smartphone-monitor-beschermkap-zonlicht08-smartphone-monitor-beschermkap-zonlicht Indien je gebruik maakt van een extra scherm, smartphone of tablet om je vlucht in real-time (FPV) te volgen, dan is een zonnescherm voor dit extra apparaat geen overbodige luxe. Dankzij een dergelijke cover heb je beter zicht op je scherm en minder last van lichtschitteringen door invallend zonlicht.

9. Mini quadcopter

09-hubsan-x4-mini-drone09-hubsan-x4-mini-drone Als het weer niet goed is om buiten te vliegen, kan een mini quadcopter een zeer vermakelijk speeltje zijn. Het vliegen met een mini quadcopter is niet alleen geschikt om je vermaak te bieden, maar kan tegelijkertijd een goede training zijn voor het beheersen van je drone. Zo is de Hubsan X4 een quadcopter van klein formaat die zelfs verkrijgbaar is met FPV camera, zodat je live video hebt op een afstand tot ongeveer 100 meter.

10. Transportkoffer

10-transportkoffer10-transportkoffer Een transportkoffer voor je drone is ook een accessoire die we van harte kunnen aanbevelen. Dankzij een transportkoffer (of rugzak) is je dure drone altijd goed beschermd tijdens transport, maar heb je ook altijd je drone, afstandsbediening en accessoires op één centrale plek bij elkaar.

0 Reacties

    Plaats een reactie