Drone Argus van Brandweer Twente kon dinsdagmiddag oprukken naar het Twentekanaal om ondersteuning te bieden bij een vermissing. Het bleek echter loos alarm te zijn waardoor de zoektocht na enkele uren weer werd beëindigd.

Zoektocht

De zoektocht, waarbij Drone Argus werd ingezet, bleek uiteindelijk loos alarm. Het onbemande apparaat heeft een aantal uren rondom het Twentekanaal gezocht naar het vermiste persoon. Om 16.00 werd de zoektocht beëindigd aangezien het loos alarm bleek te zijn. Zowel Brandweer Twente als al de politie wilden verder geen informatie verschaffen over de toedracht van de vermeende vermissing. argus-drone-brandweer-twente-615x350argus-drone-brandweer-twente-615x350

Drone Argus

Drone Argus is een drone die het brandweerkorps van Twente sinds kort mag ondersteunen bij calamiteiten. Hij mag echter niet voor alle gevallen ingezet worden, alleen bij ernstige gevallen zoals natuurbranden of vermissingen is het toegestaan om hulp in te schakelen van dit apparaat. In dit geval was er sprake van een vermissing, en dus mocht hij de lucht in.

0 Reacties

    Plaats een reactie