De inzet van drones in de landbouw blijkt een echt succes en wordt ook gebruikt voor het monitoren van de gezondheid van wijngaarden. Hahn Estate Winery uit Santa Lucia Highlands, Californië werkt samen met PrecisionHawk en Verizon om de druivengroei te analyseren.

Snel en efficiënt

Het aantal hectare waar een boer anno 2016 over beschikt is vele malen groter dan een jaar of 20 geleden. Dit vraagt veel werk van de boer aangezien een groot stuk grond goed in de gaten gehouden dient te worden. Met behulp van drones en speciale software is het makkelijk snel en efficiënt data te verzamelen over een stuk grond.

Wijngaarde

Hahn Estate heeft een stuk grond van 1.100 hectare gevuld met druiven. Boven deze wijngaarde vloog eind vorig jaar een drone van zo’n 2,5 kilogram rond. Deze bestudeerd de akker en helpt Hahn om inzicht te krijgen hoe met de grond om gegaan dient te worden. De drone kijkt hoe de boer de vierde achtereenvolgende droogtejaar in Californië kan weerstaan.

Kwaliteit en kwantiteit

Wijnboeren maken zich vaak zorgen om twee dingen. De kwaliteit van de druiven en de hoeveelheid dat zij kunnen produceren. De drone met speciale software is ontwikkeld om de gewassen en te monitoren en de wijnboer inzicht te geven in beide.

Samenwerking

In november heeft Hahn Estate Winery de handen ineengeslagen met PrecisionHawk en Verizon. PrecisionHawk is een bedrijf uit Raleigh, North Carolina, USA. Dit bedrijf is gespecialiseerd in drones en data analyses gemaakt vanuit de lucht. Verizon ontwikkelt een landbouwtechnologie platform om gewassen te bestuderen en analyseren. wijngaarde-drone-californie-wijn-amerika-hahn-estate-winery-precisionhawk-verizon-2016_2wijngaarde-drone-californie-wijn-amerika-hahn-estate-winery-precisionhawk-verizon-2016_2

0 Reacties

    Plaats een reactie