Er wordt flink onderzoek gedaan naar alternatieve bedien mogelijkheden van drones. Zo wordt er onderzoek gedaan hoe men drones kan besturen met enkel gedachten en lijkt ook het besturen van een drone met arm bewegingen niet ver weg. Een onderzoeksgroep uit Taiwan heeft software ontwikkelt waarmee drones bestuurd worden met behulp van de Apple Watch.

Patent

Het duurde de onderzoekers uit Taiwan maar liefst 18 maanden om de het idee en de software werkend te krijgen. De software maakt het mogelijk om een drone te besturen met behulp van handgebaren en de Apple Watch. Het onderzoeksteam van PVD+ wil nu patent aanvragen op de software die zij Dong noemen. besturing-drone-met-apple-watch-quadcopter-parrot-bebop-mark-ven-pvd-plus-2016besturing-drone-met-apple-watch-quadcopter-parrot-bebop-mark-ven-pvd-plus-2016

Nog niet perfect

De nieuwe software voor de Apple Watch staat nog in de kinderschoenen en is nog niet te downloaden. Het werkt nog niet vlekkeloos en is daarnaast erg gevoelig voor windvlagen. De software kan ook gebruikt worden voor de bediening van lampen en robots.

Video

In de onderstaande video is te zien dat onderzoeker Mark Ven een Parrot Bebop drone bestuurt door middel van handgebaren en een Apple Watch.

UPDATE: Video is verwijderd door uploader.

0 Reacties

    Plaats een reactie