Een 61-jarige man uit Helmond was afgelopen zondag met zijn onbemande luchtvaartuigje aan het spelen toen deze plotseling in een boom terecht kwam. De man besloot een aantal takken van de boom af te zagen om zijn drone uit de benarde positie te halen. De gemeente heeft inmiddels aangifte tegen de man gedaan wegens het beschadigen van gemeente-eigendommen.

Takken afzagen

Afgelopen zondag belandde de drone van een 61-jarige man uit Helmond in een boom aan de Burgemeester Sweenstraat. De drone was met geen mogelijkheid uit de boom te krijgen, waarop de man besloot met een zaag in de weer te gaan. Een aantal takken werden afgezaagd en de drone werd succesvol bevrijdt.

Politie

Een getuige zag de man een aantal takken afzagen en schakelde de politie in. Het incident werd vervolgens gemeld bij de gemeente Helmond, eigenaar van de bomen. De gemeente deed vervolgens aangifte tegen de man wegens het beschadigen van gemeente-eigendommen.

Boete

De man hangt een boete boven het hoofd van enkele honderden euro’s. Volgens een woordvoerder van de gemeente ligt dit bedrag een stuk hoger dan de aanschaf van een nieuwe drone. man-uit-helmond-brabant-zaagt-takken-boom-af-om-drone-te-redden-quadcopter-2016man-uit-helmond-brabant-zaagt-takken-boom-af-om-drone-te-redden-quadcopter-2016

4 Reacties

  1. Jasper van 't Hart

    Is mij ook een keer gebeurd. Ik heb het plaatselijke boomsnoei bedrijf ingeschakeld en die hebben netjes al klimmend mijn Quad voor 100 euro uit de boom gehaald zoner ook maar iets te beschadigen

  2. Stan de man

    Ja dat is een stuk beter Jasper!

  3. Teun S.

    Ik ga het hierover hebben in mijn radioprogramma.

  4. bert

    Dat kan natuurlijk niet zomaar takken gaan afzagen. Maar op de foto maakt de boom nou geen erg gezonde indruk. Hij zit helemaal onder de klimop(dat is een parasiet) en is dus ten dode opgeschreven als daar niets aan wordt gedaan. Mogelijk kan de boete verminderen door dat aan te halen bij een bezwaar.

Plaats een reactie