Op 11 januari 2016 heeft het hoofdbestuur van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) besloten de afdeling drones op te richten. Deze afdeling drones van de KNVvL heeft nu bekend gemaakt een Nederlands Drone Race team samen te stellen die mee gaat doen aan de World Drone Prix (WDP) in Dubai.

World Drone Prix

Op vrijdag 11 maart 2016 wordt het eerste World Drone Prix in Dubai gehouden. Dit FPV race evenement wordt het grootste FPV racing event ter wereld en het winnende team gaat het met een prijzenpot van 1 miljoen dollar vandoor. Een team bestaat uit een piloot, een navigator, pitstopmedewerkers en een teamleider.

Drone Race team

De kersverse afdeling drones van de KNVvL heeft bekend gemaakt dat zij druk bezig zijn om een Drone Race team samen te stellen om mee te gaan doen aan de World Drone Prix (WDP). De KNVvL is NOC/NSF lid en heeft in december ook deel genomen aan de FAI World Air Games Dubai 2015. Hier hebben zij goede contacten gelegd met de organisatie van de WDP.

Nederlandse kampioenschappen

In augustus 2016 worden de Officiële Nederlandse kampioenschappen Drone Racen en Drone Freestyle gehouden. De KNVvL maakte bekend ook hiervoor in de loop van dit jaar de voorrondes te organiseren. knvvl-drones-world-drone-prix-fpv-race-team-samenstellen-dubai-maart-2016_2knvvl-drones-world-drone-prix-fpv-race-team-samenstellen-dubai-maart-2016_2

0 Reacties

    Plaats een reactie