Privacy en veiligheid zijn 2 belangrijke pijlers bij het vliegen met drones. Landgoed Twickel heeft nu verboden dat drones zonder toestemming over het landgoed heen vliegen, met het oog op de 2 voorgenoemde pijlers. Er vlogen namelijk met regelmaat drones over het landgoed die daarbij voor de nodige risico's en privacyschending zorgden.

Landgoed Twickel

Langoed Twickel, gelegen in Delden, heeft afgelopen jaar veelvuldig moeten kampen met overvliegende drones. Tot 5 keer toe zijn ze geconfronteerd met de zoemende onbemande vliegtuigjes. Deze overtreding wordt voornamelijk door bruidsfotografen gemaakt aangezien zij van de schoonheid die Landgoed Twickel te bieden heeft mee willen profiteren. landgoed-twickel-verboden-voor-drones-1landgoed-twickel-verboden-voor-drones-1

Risico's & privacy

Het vliegen met deze drones over het landgoed brengt echter de nodige risico's met zich. Er is namelijk al een keer een drone neergestord op het landgoed. Wanneer zo'n onbemand vliegtuigje neerstort kan er schade aan monumenten, bezoekers en/of bewoners optreden. Daarnaast is er ook nog zoiets als privacy. Bewoners vinden het niet fijn als er zomaar een drone over hun woongebied komt gevlogen.

Verbod

Landgoed Twickel was het beu en besloot daarom over te gaan naar een verbod op drones. Middels de website van Twickel en de winkel aan de Twickelerlaan heeft Twickel aangekondigd dat drones vanaf dit moment niet meer welkom zijn op het landgoed, indien daar niet aan gehouden wordt volgen er sancties.

0 Reacties

    Plaats een reactie