De Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) sluit alle drone clubs binnen een straal van 50 kilometer tot de hoofdstad Washington D.C. Vorige week ontving de Academy of Model Aircraft (AMA) een brief om de vliegverenigingen in dit gebied te sluiten. Hiermee worden 14 vlieg locaties van totaal 36 clubs gesloten.

No-Fly-Zone

In september vergrootte de FAA de no-fly-zone rond luchthaven Washington D.C. van 15 naar 30 mijl (50 kilometer). Hiermee worden modelvliegverenigingen in dit gebied genoodzaakt om de drones aan de grond te houden. washington-dc-quadcopter-drones-verboden-vlieg-verenigingen-gesloten-faa-2015washington-dc-quadcopter-drones-verboden-vlieg-verenigingen-gesloten-faa-2015

Speciale vliegvelden

Het is niet gek dat de FAA striktere drone regels hanteert rond de hoofdstad, maar clubleden vinden het overdreven om de vliegverenigingen ook te sluiten. Deze beschikken over speciale vliegvelden waar de veiligheid hoog in het vaandel staat. Meerdere jaren hanteren zij al verschillende veiligheidsvoorschriften.

Regeling

Sommige drone clubs zeggen dat zij hun vlieg activiteiten tijdelijk naar binnen verplaatsen totdat de AMA en de FAA een regeling treffen. Andere drone clubs leggen alle vlieg activiteiten compleet stil.

Overeenkomst

In een mail naar de leden meldt de AMA dat zij verwachten dat deze beslissing slechts tijdelijk is. Een overeenkomst met de FAA zal de vliegvelden hopelijk deze maand alweer openen. Tot die tijd zullen de lokale autoriteiten het verbod streng handhaven.

0 Reacties

    Plaats een reactie