Drones moeten in Heemskerk een nieuwe kunstmatige duin bestuderen om het nut en de effecten te meten. De kunstmatige duin is aangelegd om het zoute en zoete water beter te scheiden bij extreem weer.

Drone

Waterleidingsbedrijf PWN en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben de handen ineengeslagen met een project om de natuur beter te beschermen. Hiervoor hebben zij de hulp ingeschakeld van de mogelijkheden van de onbemande luchtvaartuigjes. Drones meten het nut en de effecten van een nieuwe kunstmatige duin.

Kieftenvlak

In de duinen bij Heemskerk ligt het gebied Kieftenvlak. In dit gebied is een drinkwaterinfiltratie gevestigd. Helaas was deze drinkwaterinfiltratie niet goed beschermd tegen extreem weer. Bij extreme weersomstandigheden kan het zoute water vermengen met het zoete water. Dit heeft gevolgen voor het drinkwater van twee miljoen Noord-Hollanders.

Kunstmatige duin

Om de drinkwaterinfiltratie beter te beschermen tegen extreem weer is een kunstmatige duin aangelegd. Deze bestaat uit maar liefst 15.000 m3 zand. Ook zijn er groeven gemaakt op de buitenste duin die direct aan het strand ligt. Hierdoor kan het zand van het strand aanwaaien. Dit proces heet ‘building with nature’. drones-heemskerk-waterleidingsbedrijf-pwn-hoogheemraadschap-hollands-noorderkwartier-kieftenvlak-quadcopter-januari-2016drones-heemskerk-waterleidingsbedrijf-pwn-hoogheemraadschap-hollands-noorderkwartier-kieftenvlak-quadcopter-januari-2016

1 Reacties

  1. Henk van der Linden

    Kijk! dat is nou een goede manier om een drone in te zetten

Plaats een reactie