Een drone die in je voortuin landt, in plaats van een postbusje, wordt helaas op korte termijn nog geen realiteit. Bedrijven zoals Amazon hebben prototypes van hun bezorg drones al kenbaar gemaakt, maar er zijn op dit moment teveel problemen waardoor deze technologie nog niet mogelijk is.

Amazon

Bedrijven zoals Amazon zijn al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van drones die in staat zijn om veilig pakketjes te bezorgen. In november heeft Amazon, na 2 jaar hard werk, nog een prototype van de Amazon Prime Air getoond. Binnen 30 minuten staat deze drone aan je voordeur.

Problemen

Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat dit op korte termijn mogelijk zal zijn, aldus Todd Frankel (redacteur voor The Washington Post). Het proces van drone bezorging kan vrijwel geheel veilig uitgevoerd worden, echter bevinden zich in het laatste traject (de laatste 30 meter) van het bezorgingsproces een aantal problemen waar nog geen antwoord voor is gevonden. Daarnaast vormt het publiek tevens een groot obstakel bij het mogelijk maken van drone bezorging. Er zijn namelijk een groot aantal bezwaren op het gebied van privacy. amazon-airspace-drones-uav-delivery-615x350amazon-airspace-drones-uav-delivery-615x350

0 Reacties

    Plaats een reactie