In 2015 hebben wij veel nieuwe drones mogen verwelkomen van zowel de gevestigde fabrikanten als van nieuwe start-up bedrijven. In 2016 zal dit niet anders zijn en wij blikken vast vooruit op de drones die dit jaar mogelijk verschijnen.

Lily

De Lily drone werd in 2015 gepresenteerd en was meteen razend populair. Verschillende media schreven over de revolutionaire drone die volledig autonoom vliegt. De Lily drone wordt geleverd met een speciale armband waar een beacon in zit. Deze zorgt ervoor dat Lily je continu in de gaten houdt zodat hij de perfecte selfie video kan maken. De eerste Lily drones worden in de zomer van 2016 verstuurd. lily-selfie-drone-vliegklaar-alexander-klopping-dwdd-de-wereld-draait-doorlily-selfie-drone-vliegklaar-alexander-klopping-dwdd-de-wereld-draait-door

Sony drone

Sony, fabrikant van televisies, camera's, smartphones en nog veel meer, stort zich ook in de drone industrie. In 2016 lanceert Sony, onder de naam van het dochterbedrijf Aerosense, een razendsnelle drone die tot 106 km/uur kan vliegen. Het onbemande luchtvaartuig wordt gemaakt voor de commerciële sector en is bedoeld voor het inspecteren en monitoren van infrastructuur en land en het vergaren van mapping data.

GoPro drone

De bekende fabrikant van actiecamera's, GoPro, komt in 2016 ook met een drone op de proppen. De drone genaamd Karma, is net als de actiecamera's van de fabrikant, ontwikkeld om in verschillende weersomstandigheden te vliegen. GoPro zag eind 2015 de waarde van het aandeel in het bedrijf sterk zakken. Dit heeft er waarschijnlijk met de duurzaamheid van de producten te maken. Een actiecamera gaat lang mee en is niet snel aan vervanging toe. Het bedrijf zoekt daarom naar nieuwe markten en hoopt deze in de drone wereld te vinden.

DJI

De marktleider op het gebied van drones is al enige tijd het Chinese bedrijf DJI. In 2015 brachten zij onder andere de populaire DJI Phantom 3 serie uit. Ook in 2016 wordt er veel verwacht van de fabrikant. Onlangs kondigde het bedrijf aan te werken aan een landbouwdrone die gewassen kan bespuiten en toonde zij de DJI Phantom X in een video. Deze drone vliegt autonoom zonder besturing en beschikt over een geavanceerd ontwijksysteem. Of we dit onbemande luchtvaartuigje in 2016 kunnen verwachten vragen wij ons af, maar het zou zeker mooi zijn.

Crowdfunding

Op de crowdfunding websites Indiegogo en Kickstarter worden ook regelmatig nieuwe drones aangeboden. De onbemande luchtvaartuigjes worden geproduceerd wanneer het gestelde doel van de maker wordt bereikt. In 2015 werd onder andere de HEXO+ van Squadrone System uitgeleverd aan de eerste klanten. In 2016 worden ook weer verschillende drones uitgeleverd die via crowdfunding mogelijk gemaakt zijn. Echter loopt de productie van de drones toch altijd vertraging op of gebeurt het wel eens dat een project uiteindelijk toch niet meer haalbaar blijkt. De volgende crowdfunding drones kunnen wij hopelijk in 2016 verwachten:

2016

De bovenstaande drones zijn allemaal in 2015 gepresenteerd en worden naar alle waarschijnlijkheid in 2016 uitgeleverd. Natuurlijk wachten wij ook met smart met al het moois dat nog komen gaat in het jaar 2016. 2016-jaar-van-de-drones-quadcopter-uav-onbemande-luchtvaartuigen2016-jaar-van-de-drones-quadcopter-uav-onbemande-luchtvaartuigen

Jaaroverzicht 2015

Wil je toch nog even terugblikken op de drone gebeurtenissen uit 2015? Bekijk dan het Drones.nl jaaroverzicht met vele hoogte- en dieptepunten van vorig jaar.

0 Reacties

    Plaats een reactie