Volgens onderzoek van ABI Research zal de consumentmarkt voor drones in 2025 goed zijn voor zo’n 4,6 miljard omzet. Vooral de drones die beschikken over een camera zullen beter verkopen dan drones zonder camera.

Consumentenmarkt

Tussen 2014 en 2025 zal de consumentenmarkt voor drones met gemiddeld 0,4 procent per jaar van 4,9 naar ruim 90 miljoen stuks groeien. Daarmee zijn de consumentgerichte drones in 2025 goed voor een omzet van 4,6 miljard dollar. De drones worden voornamelijk voor recreatieve en hobbymatige doeleinden ingezet.

Verdeling

In 2014 waren de spel- en hobbygerelateerde drones goed voor 30 procent van de consumentenafzet van drones. De drones voor professionele doeleinden zijn in datzelfde jaar goed voor 69 procent. In 2017 zal die verhouding omslaan en zullen er meer consumenten drones aangeschaft worden. Slechts één procent van de omzet gaat uit naar zelfbouwdrones. Dit segment zal naar verwachting ook klein blijven.

Veilige drones

De groei van de dronemarkt wordt door de vele hedendaagse gebruiksmogelijkheden gestimuleerd. De populaire drone merken als Parrot, DJI en Yuneec komen met steeds meer technologische ontwikkelingen waardoor het vliegen van een drone een koud kunstje wordt. Drones vliegen al autonoom via GPS signaal. Dronefabrikant Yuneec heeft onlangs de Typhoon H aangekondigd die ook in staat is om objecten te ontwijken. yuneec-typhoon-h-objecten-ontwijken-veiligheid-autonoom-omzet-consumentendrones-2025-stijgenyuneec-typhoon-h-objecten-ontwijken-veiligheid-autonoom-omzet-consumentendrones-2025-stijgen

0 Reacties

    Plaats een reactie