Op 21 oktober 2015 was het Back to the Future Day. De datum die werd voorgesteld in Back to the Future II. Er zijn veel dingen uitgekomen uit de film zoals; videobellen, vingerafdrukscanners en tablets. Dit was echter niet genoeg voor hobbyist Jean Pierre uit Waalwijk. Hij maakte namelijk een schaalmodel van de futuristische DeLorean die echt kan vliegen. Daarnaast is de drone nog uitgerust met kleurrijke blauwe LED-verlichting. jean-pierre-waalwijk-drone-deloreon-quadcopter-led-lichten-back-to-the-future-2016.

DeLorean

De bekende auto waarmee Michael J. Fox door de tijd reist is nu nagemaakt door de fanatieke drone vlieger Jean Pierre. Hij gebruikte hiervoor zijn kennis van het bouwen van FPV racers en wist van het schaalmodel een heuse quadcopter te maken. Het toestel weegt 1,4 kilogram en kan enkele minuten in de lucht blijven. Alle onderdelen om de modelauto van de grond te krijgen zitten netjes verwerkt in het schaalmodel zonder dat het interieur van de auto moest wijken. jean-pierre-waalwijk-drone-deloreon-quadcopter-binnenkant-back-to-the-future-2016jean-pierre-waalwijk-drone-deloreon-quadcopter-binnenkant-back-to-the-future-2016

Video

In de onderstaande video is het proces te zien van het project van Jean Pierre. Het begon met de aanschaf van alle onderdelen. Vervolgens moest Jean Pierre alles in elkaar zetten en de drone programmeren. De eerste testvluchten zijn in ieder geval geslaagd en de LED verlichting ziet er ook heel vet uit in het donker.

0 Reacties

    Plaats een reactie