De Federal Aviation Administration (FAA) heeft onlangs registratieplicht voor drones ingevoerd. Deze registratieplicht geldt voor drones tussen de 250 gram en 25 kilogram. Axis is nu met een drone op de markt gekomen die hier geen rekening mee hoeft te houden aangezien hij minder dan 250 gram weegt. De Axis VIDIUS is de kleinste FPV drone ter wereld en beschikt, ondanks zijn geringe afmeting, over veel functionaliteiten.

Axis VIDIUS

Met een afmeting van 4.3 x 4.3 x 2.5 cm mag de Axis VIDIUS zich officieel de kleinste FPV drone ter wereld noemen. Het kleine apparaatje beschikt namelijk ook nog over een cameraatje die de beelden live naar de bestuurder verstuurd. Door de gratis VIDIUS drone applicatie is het mogelijk om de genomen beelden direct te delen op bijvoorbeeld social media. axis-vidius-vergelijkingaxis-vidius-vergelijking

Eigenschappen

Middels de camera is het mogelijk om in een 420p kwaliteit te filmen. Er wordt een 2.4 gHz controller meegeleverd waarmee de drone bestuurd kan worden, en het is tevens mogelijk om vette flips en rolls met de Axis VIDIUS uit te voeren. Het apparaatje is daarnaast in staat om een redelijke tijd (7 minuten) in de lucht te blijven, gezien de kleine afmeting en de vele functionaliteiten. Er komt spoedig een demonstratievideo van het product online.

Prijs

Een ander voordeel is de lage prijs. De drone wordt voor slechts 95 dollar aangeboden, en mensen die het product pre-orderen hebben hem zelfs voor 75 dollar.

Registratieplicht

Vanwege de kleine afmeting en het geringe gewicht hoeft de VIDIUS niet geregistreerd te worden bij de FAA, die deze regel onlangs hebben ingevoerd. De regel houdt in dat voor 19 februari drones tussen de 250 gram en 25 kilogram zich moeten registreren bij de FAA. Er wordt dan een unieke code toegezonden en deze moet op de drone worden geplakt.

1 Reacties

  1. Robin

    Deze drone is exact gelijk aan de FQ777-954 en de RC Leading RC101W. Deze twee drones zijn veel goedkoper. Ook de VIDIUS app is geschikt voor de FQ777-954.

Plaats een reactie