De populaire video website Vimeo is achter de schermen hard aan het werk aan een nieuwe grote update waarin zij 4K video’s en ‘adaptive streaming’ in hun media player integreren. Daarnaast wordt het ook mogelijk om video’s te bekijken met 60 frames per seconde.

Adaptive streaming

Adaptive streaming is één van de nieuwe functies die Vimeo toevoegt aan hun online media speler. Hierin wordt de resolutie van de video automatisch bepaalt waardoor je tijdens het streamen van een video weinig tot geen haperingen zult ervaren. De kwaliteit van de video wordt bepaald aan de hand van je internet snelheid en zorgt ervoor dat je bij lage snelheid toch de video zonder haperingen kunt bekijken. vimeo-4k-streaming-service-2k-4k-ultra-hd-resolutie-60-fps-bitrate-2015vimeo-4k-streaming-service-2k-4k-ultra-hd-resolutie-60-fps-bitrate-2015

Ultra HD

Door adaptive streaming toe te voegen aan de functionaliteiten wordt het ook mogelijk om video’s in een 2K en 4K ultra-HD resolutie te bekijken. Een klein percentage van de video’s op Vimeo beschikt al over deze functie. In het eerste kwartaal van 2016 moet deze functie volledig geïntegreerd zijn bij alle 2K en 4K video’s.

Planning

Vimeo heeft de planning voor omzetting naar 2K en 4K als volgt bepaald:

  • Pro members: Alle 2K en 4K video’s die zij hebben geüpload sinds 4 augustus 2015 zijn streambaar in 2K en 4K op compatibele apparaten en internet verbindingen.
  • Plus members: Alle 2K en 4K video’s die zij hebben geüpload sinds 8 december 2015 zijn ook beschikbaar in een Ultra HD resolutie.
  • Basic members: Deze moeten nog even afwachten. Hun video’s worden binnenkort beschikbaar in 2K en 4K.

Embedding restricties verwijderd

Naast het integreren van een 2K en 4K functies, maakt Vimeo ook automatisch een 720p en 1080p versie van elke video die geüpload wordt. Dit doen zij om het adaptive streaming mogelijk te maken. Ook heeft het bedrijf de embedding restricties van de basic members verwijderd waardoor hun video’s ook buiten Vimeo in HD resolutie bekeken kunnen worden.

Hoge frame rate

Als laatste maakt Vimeo ook het bekijken van video’s met 60 frames per seconde mogelijk. Plus en PRO leden kunnen nu al hun 2K en 4K video’s met een hoge frame rate uploaden. Voor de video’s die al geüpload zijn in een lagere resolutie of frame rate heeft Vimeo een handige tool gemaakt. Via deze tool vervangt de uploader gemakkelijk het bron bestand van de video. vimeo-4k-streaming-service-2k-4k-ultra-hd-60-fps-bitrate-logo-2015vimeo-4k-streaming-service-2k-4k-ultra-hd-60-fps-bitrate-logo-2015

YouTube

Ondanks dat nog veel computers en beeldschermen de nieuwe Ultra HD resoluties nog niet ondersteunen wil Vimeo wel al de mogelijkheid bieden om deze video’s te ondersteunen. Hiermee willen zij ook inlopen op hun concurrent YouTube die deze mogelijkheid al enige tijd ondersteunt.

4K drone video

De onderstaande video van Philip Leclerc gemaakt met een DJI Phantom 3 Professional is op Vimeo al beschikbaar in de 4K Ultra HD resolutie.

0 Reacties

    Plaats een reactie