Twitter gaat zich mogelijk in een heel andere branche vestigen. Ze hebben namelijk een patent binnengehaald die er voor moet zorgen dat een groep mensen een drone kan besturen door bijvoorbeeld te tweeten. Het is een zeer interessant concept, maar of het realiseerbaar is, met het oog op de regelgeving en veiligheid, is maar de vraag.

Twitter drone

Drones hebben veel mogelijkheden, maar het patent wat nu opgedoken is, is toch wel heel bijzonder te noemen. Twitter heeft onlangs een patent verkregen waarbij drones bestuurd worden middels het plaatsen van tweets. Het bijzondere is dat de drone dan niet door één persoon bestuurd hoeft te worden, maar door een groep. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld tweets plaatsen zoals: 'ga naar boven', waarop de drone vervolgens reageert door deze tweet om te zetten in actie.

Periscope

Dit jaar heeft Twitter ook Periscope gelanceerd, waarmee live streaming via social media mogelijk is. Aangezien deze live stream via social media plaatsvindt is het aannemelijk dat deze twee technologieën, mits de drone er daadwerkelijk komt, overlappen. Het is echter maar de vraag of een dergelijke drone op korte termijn gerealiseerd kan worden, maar voor de toekomst is het een zeer interessant initiatief. periscope-twitter-droneperiscope-twitter-drone

0 Reacties

    Plaats een reactie