Aangezien het aantal Rabobank kantoren - en hiermee ook het aantal geldautomaten - afneemt kwam een Rabobank-klant met een creatieve oplossing voor dit probleem.

Steeds minder geldautomaten

Op steeds meer plekken verdwijnen geldautomaten waar klanten contant geld kunnen opnemen. In zes jaar tijd verdwenen er in Nederland al meer dan 1.200 geldautomaten. In sommige kleinere dorpen zijn alle geldautomaten verdwenen en kunnen rekeninghouders enkel geld opnemen door extra geld bij te pinnen bij bijvoorbeeld de plaatselijke bakker.

Vliegende geldautomaat

Als oplossing voor dit probleem bedacht een Rabobank-klant uit Enschede het concept van een vliegende geldautomaat. In plaats van zelf naar de geldautomaat te gaan om geld te pinnen, komt deze geldautomaat naar de klant toe.

Rabo-scanner

Op verzoek komt de geldbezorg-drone naar de locatie van de klant. Zodra de drone op locatie is, krijgt de klant een melding dat zijn geld klaar is voor uitgifte. Met behulp van de Rabo-scanner heeft de klant toegang tot het geld dat opgeslagen is in een beveiligd compartiment van de drone.

Veiligheid

Volgens de bedenker dient de drone uitgerust te zijn met geavanceerd ontwijk-systeem zodat de drone niet makkelijk uit de lucht te halen zijn. Mocht dit wel gebeuren dan is de drone voorzien van een ingenieus GPS-systeem waardoor de drone kan worden gevolgd wanneer een boosdoener het apparaat probeert mee te nemen. rabobank-geldautomaat-pinautomaat-dronerabobank-geldautomaat-pinautomaat-drone

Onzin of realiteit?

Het idee is bijzonder klantvriendelijk, maar om het concept te realiseren dienen er eerst verschillende veiligheidsaspecten te worden overwonnen. Voorlopig is het concept niets meer dan een vooruitstrevend idee, maar wie weet wat de toekomst ons ooit zal brengen…

1 Reacties

  1. Rabobank-klant bedenkt concept geld bezorgdrone | Aluvicro - Drone News

    […] By Drones.nl […]

Plaats een reactie