De winter is bijna aangebroken, en dat betekent dat het weer tijd is voor de feestdagen. En feestdagen staan garant voor leuke aanbiedingen. Ook DJI doet dit jaar weer aan leuke acties. Indien er nu een DJI Phantom 3 gekocht wordt, is dit inclusief een gratis Hardshell Backpack t.w.v. $149 dollar. Bij de Inspire 1 wordt een gratis batterij t.w.v. $159 dollar meegeleverd. Aangezien vliegen in de winter een aantal risico's met zich meebrengt hebbben DJI en Drones.nl een aantal tips opgesteld voor het vliegen bij koude temperaturen.

Aanbiedingen

De DJI aanbiedingen voor de feestdagen zijn weer begonnen. Vanaf donderdag 16 december tot en met 30 december is het mogelijk om prijsvoordelen bij DJI te pakken. Aangezien bedrijven echter liever iets extra's geven bij hun producten dan de prijs te verlagen, blijft de prijs wel hetzelfde. Het is nu mogelijk om een Inspire 1 voor dezelfde prijs aan te schaffen, echter wordt er nu een gratis batterij t.w.v. $159 dollar bijgeleverd. Bij de Phantom 3 wordt een een gratis Hardshell Backpack t.w.v. $149 dollar geleverd. hard-shell-backpackhard-shell-backpack

Voordelen

Beide aanbiedingen zijn interessant. De Hardshell Backpack is ontzettend handig als je houdt van reizen en daarbij graag eenvoudig je Phantom 3 mee wil nemen om je avonturen vast te leggen. Ook de batterij die je als extra krijgt bij de aankoop van een inspire 1 biedt veel voordelen. Drones kunnen op dit moment nog maar een geringe tijd in de lucht blijven. Met een extra batterij heb je de mogelijkheid om tijdens een vlucht de batterij te vervangen en daardoor de vliegduur te verdubbelen. Ook zijn er aanbiedingen van DJI die niet met drones te maken hebben. Er wordt een gratis batterij aangeboden bij de aankoop van een Ronin, Ronin-M of Osmo. Ten slotte is de verzending gratis bij orders boven $150 dollar.

Richtlijnen

Aangezien het winter is, en drones op sommige fronten vrij gevoelig zijn voor koude temperaturen, heeft DJI een informatie E-mail opgesteld. In deze E-mail heeft DJI een aantal richtlijnen opgesteld waar drone piloten zich aan moeten houden bij het vliegen tijdens lage temperaturen. De richtlijnen zijn als volgt:

  • Zorg ervoor dat je batterijen volledig opgeladen zijn voor je vlucht.
  • Warm je batterijen op tot 25 graden. DJI raadt aan om een batterij opwarmer te gebruiken. Indien je die niet hebt, is het het slimst om de batterij in de warmste kamer van je huis leggen
  • Laat je drone ongeveer een minuut zweven na het opstijgen, om je batterij op te warmen
  • Zet ''Show voltage on Main Screen'' aan. Dit is te vinden bij het onderdeel batterij van de DJI GO applicatie. Hou dit goed in de gaten. Ga niet door met vliegen wanneer de spanning beneden 3.2V komt.
  • Let extra op met vliegen in de wind
Het is van belang deze richtlijnen goed in acht te nemen, aangezien de lithium-polymeer batterijen van de drones sneller leeg gaan bij koude temperaturen. Wanneer dit gecombineerd wordt met vliegen op grote hoogtes (hier moet de drone nog extra kracht leveren), kan dit voor een enorme impact op de batterij zorgen.

Drones.nl

DJI is echter niet de enige die het belang van deze richtlijnen inziet. Ook Drones.nl heeft een lijst opgesteld met tips voor het vliegen bij lage temperaturen. tips-voortips-voor

0 Reacties

    Plaats een reactie