Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat een peuter van 16 maanden zijn oog verloor door een incident met een drone. Nu waarschuwen Nederlandse oogartsen ouders om uit te kijken voor drones. “De onbemande luchtvaartuigjes zijn gevaarlijker dan je denkt” zeggen oogartsen tegenover RTL Nieuws.

Feestdagen

De feestdagen staan voor de deur en er zullen dit jaar meer drones over de toonbank vliegen dan vorig jaar. Bart Smit en Intertoys verwachten dit jaar tienduizenden drones te verkopen. Vooral de drones tussen de 50 en 100 euro zijn een populair cadeau.

Waarschuwing

Het Nederlands Oogheelkundig Genootschap waarschuwt ouders voor de gevaren die drones met zich mee kunnen brengen. Oogarts Tjeerd de Faber heeft inmiddels al twee kinderen behandeld die oogletsel opliepen door een drone. vuurwerk-brillen-bij-drone-vliegen-veiligheid-propellers-ogen-quadcopter-feestdagen-2015vuurwerk-brillen-bij-drone-vliegen-veiligheid-propellers-ogen-quadcopter-feestdagen-2015

Vuurwerkbril

De oogarts raadt iedereen die met drones speelt aan om een speciale vuurwerkbril te dragen. Deze bril beschermt de ogen tegen de draaiende propellers van een drone.

Veilig Vliegen met drones

Drones kunnen zeker schade toebrengen, maar het is belangrijk dat iedereen die met drones vliegt zich eerst goed voorbereid. Lees de handleiding van je drone door, maak een proefvlucht op een groot veld waar geen mensen in de buurt zijn, zorg dat je een volle accu hebt en ken de wet- en regelgeving van drones. Wanneer een drone bestuurder zich goed voorbereid kunnen de risico’s aanzienlijk beperkt worden. oogartsen-waarschuwen-ouders-voor-drones-rtl-nieuws-veilig-vliegenoogartsen-waarschuwen-ouders-voor-drones-rtl-nieuws-veilig-vliegen

0 Reacties

    Plaats een reactie