Terwijl de Amerikaanse president Barack Obama heerlijk van zijn vakantie geniet op Hawaï moeten de drones even aan de grond blijven. De drone piloot van een DJI Phantom 3 professional werd door de geheime dienst vriendelijk verzocht zijn drone aan de grond te houden.

Drone

Afgelopen maandag reedt de presidentiële colonne door de stad Honolulu op Hawaï. De geheime dienst spotte een drone op de route en vonden dit verdacht. Zij traceerde al snel de eigenaar van het onbemande luchtvaartuigje. barack-obama-speelt-golf-hawai-vakantie-honolulu-quadcopter-drone-dji-phantom-3-2015barack-obama-speelt-golf-hawai-vakantie-honolulu-quadcopter-drone-dji-phantom-3-2015

Piloot

De eigenaar van de DJI Phantom 3 professional werd vriendelijke verzocht om zijn drone aan de grond te houden. De piloot verklaarde er niet bewust van te zijn geweest dat de president zou passeren.

Geen verdere acties

Een woordvoerder van de geheime dienst verklaarde dat de colonne niet onderbroken werd. De piloot had zijn vlucht gestaakt na het verzoek van de geheime dienst en er werden verder geen acties meer ondernomen.

Video

In de onderstaande video is te zien dat de drone piloot aangesproken wordt en dat hij zich verontschuldigt.

0 Reacties

    Plaats een reactie