Drones kunnen in veel branches veel tijd- en kostenefficiënter zijn. Ook in de bloembollenteelt merken ze de potentie op die de onbemande vliegtuigjes te bieden hebben. Uit het jaarlijkse onderzoek van AgriDirect kwam naar voren dat 22,3% van de bloembollentelers de voordelen van drones zien en ze graag inzetten om de teelt te optimaliseren.

AgriDirect

Dit percentage is voortgekomen uit de jaarlijkse BloembollenScanner van AgriDirect. Agridirect is een agrimarketing- en marktonderzoeksbureau en ze bieden de meest complete agrarische databases in landen zoals Nederlands, België & Duitsland. De resultaten worden vergaard middels een telefonische inventarisatie. Afgelopen maand heeft AgriDirect 850 Nederlandse bloembollentelers gecontacteerd. Tijdens dit telefonisch contact werden vragen gesteld over huidige agrarische activiteiten, maar ook over de toekomst. agridirect-landbouw-drones-615x350agridirect-landbouw-drones-615x350

Percentages

Eén van de vragen over de toekomst had betrekking op het inzetten van drones ter optimalisatie van de bloembollenteelt. In totaal gaf 23,% aan heil te zien in het gebruiken van drones om bijvoorbeeld gewassen in de gaten te houden. Van de 23,3% gaf 21,1% aan geïnteresseerd te zijn, en 1,2% vermeldde zeer geïnteresseerd te zijn.

Toepassingen

De toepassingen van de drones in de agrarische sector zijn oneindig. Zoals hierboven genoemd is, is het mogelijk om de gewassen in de gaten te houden met het onbemande vliegtuigje. Maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld planten te tellen en de waterkwaliteit te meten.

DJI Agras MG-1

Er zijn al exemplaren van landbouwdrones op de markt. Het meest recente voorbeeld is de Agras MG-1 van de enorm populaire fabrikant DJI. De achtarmige Agras is een specialist op het gebied van gewasbespuiting. Het is mogelijk om het vliegtuigje handmatig te besturen, maar hij is ook in staat om autonoom te vliegen. DJI claimt dat het gewas bespuitende vliegtuigje 40x efficiënter werkt dan wanneer het handmatig moet gebeuren. dji-agras-landbouw-gewassendji-agras-landbouw-gewassen

0 Reacties

    Plaats een reactie