De hedendaagse drones zijn in staat om van gewone mensen superhelden te maken. Veel mensen associëren drones met het maken van luchtfoto’s en video’s, maar mensen over de hele wereld bedenken dagelijks nieuwe oplossingen om drones in te zetten voor goede doeleinden. Vooral bij zoek- en reddingsmissies worden drones momenteel al succesvol ingezet.

Reddingsmissies

Ondanks dat drones al successen hebben bereikt bij verschillende reddingsmissies, zijn er nog steeds wettelijke hindernissen te overwinnen voordat deze vorm van drone inzet gebruikelijk wordt. Wanneer een drone ingezet wordt moet er eerst toestemming gevraagd worden aan de luchtvaartautoriteiten. Bij reddingsmissies is de tijd die hier overheen gaat veel te lang en is het moeilijk om drones in te zetten binnen de richtlijnen van de wetgeving.

Hulpmiddel

Drones kunnen snel vermiste personen opsporen en attributen als een reddingsvest op locatie brengen. De Facebook internet drone kan zelfs in de toekomst voorzien van mobiele telecommunicatie na een aardbeving. Zo kunnen slachtoffers toch gebruik maken van mobiele diensten en sneller onderling schakelen.

Vrijwilliger

Een goed voorbeeld van een superheld met drones is Garrey Bryl. Hij besloot om drone vrijwilliger te worden van de Joshua Fire Department in Texas. Hij gelooft dat wanneer je een talent of een gave hebt, je deze moet gebruiken om goed te doen. Zodoende is hij gaan zitten met Wayne Baker, chef van de brandweer, om te gaan kijken hoe hij de brandweer kon ondersteunen. dji-inspire-1-kabel-reddingsmissie-quadcopter-texas-brandweer-garrey-bryl-2015dji-inspire-1-kabel-reddingsmissie-quadcopter-texas-brandweer-garrey-bryl-2015

Overstroming

In de maand mei vonden er flinke overstromingen plaats in Texas. Hierdoor kwamen grote gebieden onder water te staan. Bryl schoot te hulp met zijn DJI Inspire 1 drone. Met de quadcopter vond hij een vrachtwagen die was weggedreven door het water binnen 45 seconden, waar de reddingswerkers al een uur naar de vrachtwagen op zoek waren.

Sterke stroming

Ook de stacaravan van Tracey en Bill Kastel werd volledig omringt door water. Door een kabel aan de drone te verbinden en deze naar de stacaravan te vliegen kon er een stevige lijn gemaakt worden tussen de reddingswerkers en de familie Kastel. Hierdoor konden zij uiteindelijk gered worden van de sterke stroming. dji-inspire-1-kabel-reddingsmissie-quadcopter-texas-brandweer-garrey-bryl-stacaravan-tracey-bill-kastel-2015dji-inspire-1-kabel-reddingsmissie-quadcopter-texas-brandweer-garrey-bryl-stacaravan-tracey-bill-kastel-2015

Goede doeleinden

Bryl is een van de vele mensen die graag hun drone inzetten voor goede doeleinden en is daarvoor aangesloten bij de organisatie SWARM. Deze organisatie verbindt vrijwilligers met reddingswerkers die een drone willen gebruiken om vermiste personen op te sporen.

Toestemmingscertificaat

Helaas wordt deze vorm van inzet soms nog moeilijk gemaakt door de regelgeving waar drone piloten zich aan moeten houden. Ondanks dat de vrijwilligers geen commerciële of zakelijke vluchten uitvoeren wil de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) dat de drone piloten bij reddingsmissies een toestemmingscertificaat aanvragen. Juist bij search and rescue missies kan de tijd die hier overheen gaat cruciaal zijn.

Drones kunnen mensen levens redden

Vrijwilliger Bryl begrijpt dat de FAA regels moet invoeren om drones veilig te integreren in het luchtruim, maar hij vindt dat deze praktischer moeten worden. “Wanneer hulpdiensten een drone willen gebruiken in hun reddingsmissie dan zou de FAA niet in de weg moeten zitten”, zegt Bryl. “Drones kunnen mensen levens redden”.

1 Reacties

  1. Drones maken superhelden van normale mensen | Aluvicro - Drone News

    […] By Drones.nl […]

Plaats een reactie