Het is een van de Sinterklaastoppers van 2015: de speelgoeddrone. Dit weekend hebben weer duizenden kinderen het cadeau uitgepakt en zal het luchtruim weer worden aangevuld met een even zo groot aantal drones.

Deventer

Een van de speelgoeddrones is in de verkiezing voor speelgoed van het jaar 2015 zelfs uitgeroepen tot winnaar in de leeftijdscategorie 12+: de 'Focus Drone' van het speelgoedbedrijf Spectron uit Deventer. De drone is een absolute megahit: Het bedrijf heeft ruim 100.000 exemplaren geleverd aan (speelgoed)winkels.

Populair

John Boeyen, directeur van speelgoedbedrijf Spectron, vertelt aan De Stentor dat de drone vooral een product is voor jongens: "Al zijn er natuurlijk ook meisjes mee in de weer. Maar vlak de papa's niet uit, die zijn misschien wel de grootste fans van het apparaat."focus-drone-deventer-speelgoed-van-het-jaarfocus-drone-deventer-speelgoed-van-het-jaar

Focus Drone

Speciaal voor De Stentor testte de 12-jarige Ferri Stegeman de lichtgewicht drone, voorzien van een heuse camera. Hij is er maar wat blij mee. De eerste keer dat de drone bij de test gaat vliegen roept Ferri, "Wauw, wat gaaf. Geweldig is dit!" De jongeman heeft de besturing van de lichtgewicht drone al snel onder de knie. Maar buiten in de open lucht doet-ie niet helemaal wat hij wil. "Ik wil hem naar voren laten vliegen, maar de wind laat hem juist naar de andere kant gaan!" roept Ferri. Ook noemt hij nog een minpunt: "Na zo’n 10 minuten vliegen is de accu alweer leeg."

Jaar van de drone

De verkoop van drones gaat sowieso erg goed dit jaar. Webwinkel Coolblue verkocht 162 procent meer drones dan vorig jaar en ook bij Bol.com is volgens De Stentor een toename in het aantal verkochte drones. Steeds meer mensen bestellen een drone om mee te vliegen en gave filmpjes te maken. veilig-vliegen-met-dronesveilig-vliegen-met-drones

Ken de regels

Ook al is een drone het nieuwe speelgoed, vergeet niet dat er regels zijn waar iedere dronepiloot rekening mee dient te houden. Op de website VeiligVliegen.nl vind je de regelgeving m.b.t. Veilig vliegen met drones gepresenteerd in gewone mensentaal. Ook kun je de zogenaamde 'No Fly Zones' bekijken en tips voor beginners lezen. Een aanrader voor iedereen die dit weekend een drone heeft mogen uitpakken.

2 Reacties

  1. Geert

    Hij stond op mijn verlanglijstje, maar ik heb de goedheiligman niet gezien dit weekend :-(

  2. Michael

    Leuk hebbeding ook!

Plaats een reactie