Drones worden tegenwoordig regelmatig voor negatieve doeleinden gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld steeds vaker ingezet om smokkelwaar de gevangenis in te krijgen. Onlangs heeft iemand middels een drone een wapen in een Quebecse gevangenis weten te krijgen. Het gevangenisbestuur kwam hier pas een dag later achter.

Rivière-des-Prairies

Het wapen werd afgeleverd in de Rivière-des-Prairies, een gevangenis gelegen in Quebec, Canada en pas een dag naderhand gevonden. Anoniemen bronnen geven aan dat het wapen in Sector S2 van de gevangenis gedropt werd door een drone. In deze sector zitten onder andere maffia- en bendeleiders. rivieres-des-prairies-quebecrivieres-des-prairies-quebec

Zoektocht

Bewakers van alle gevangenissen uit de buurt hielpen mee om het wapen te zoeken. Bij de zoektocht werd gebruik gemaakt van een kogelgrij vest vanwege de dreiging. Voor de gevangenen was het niet toegestaan om de cel te verlaten tijdens de zoektocht.

Ontsnapping

Dit is overigens niet de eerste keer dat er een vreemde praktijk plaatsvindt in een gevangenis in Quebec. In 2014 zijn 3 gevangenen ontsnapt met behulp van een helikopter die op een recreatieplaats landde. Ze zijn middels een zoektocht na 2 weken weer gevonden en opgepakt. Na dit voorval is een no-fly zone opgesteld boven meerdere gevangenissen in Quebec.

Probleem

Er komt tegenwoordig steeds vaker in het nieuws dat drones ingezet worden om smokkelwaar de gevangenis in te krijgen. Vaak gaat het om verboden middelen of telefoons, maar het is dus ook mogelijk om op deze manier wapens binnen te krijgen. Dit is een groot probleem aan het worden, aangezien het de veiligheid niet ten goede komt.

0 Reacties

    Plaats een reactie