Het Engelse technologiebedrijf Intelligent Energy heeft een range extender voor drones ontwikkeld die waterstof gebruikt als brandstof. De afstandsvergroter moet ervoor zorgen dat drones langer kunnen vliegen. De range extender wordt gepresenteerd tijdens de CES 2016 in Las Vegas.

Verbeterpunten

Met de nieuwe technologie gaat Intelligent Energy de strijd aan met de twee grootste verbeterpunten van een drone, namelijk het vliegbereik en de snelheid van het opladen van accu’s. drone-op-waterstof-heeft-vliegtijd-van-meerdere-uren-intelligent-energy-range-extender-ces-2016-las-vegas-quadcopter-dji-matrice-m100-2015drone-op-waterstof-heeft-vliegtijd-van-meerdere-uren-intelligent-energy-range-extender-ces-2016-las-vegas-quadcopter-dji-matrice-m100-2015

Vliegtijd van meerdere uren

De brandstofcel wordt op de drone gecombineerd met een accu die het volgens Intelligent Energy uren vol moet houden. Het laden wordt daarnaast ook versneld. Waar je voorheen één tot twee uur moet laden, duurt dit nu slechts 2 minuten.

Intelligent Energy

“Drones zijn een van de meest boeiende nieuwe technologieën. Zelfs met geavanceerde batterijen is het bereik gelimiteerd. Voor commercieel gebruik heb je echt langere vliegtijden en een groter bereik nodig”, zegt Julian Hughes van Intelligent Energy. “Dat wordt mogelijk met de lancering van ons range extender platform. Een langere vliegtijd gecombineerd met een snelle oplaad functie biedt nieuwe commerciële kansen voor verschillende toepassingen zoals inspecties met drones, search and rescue, hoge kwaliteit luchtfotografie, precisie landbouw, pakketbezorging en nog veel meer.”, aldus Hughes.

CES 2016

De nieuwe technologie wordt gepresenteerd tijdens de technologiebeurs CES 2016. De Consumer Electronics Show wordt van 6 t/m 9 januari 2016 gehouden in Las Vegas, Nevada. drone-op-waterstof-heeft-vliegtijd-van-meerdere-uren-intelligent-energy-range-extender-ces-2016-las-vegas-nevada-usa-quadcopter-2015drone-op-waterstof-heeft-vliegtijd-van-meerdere-uren-intelligent-energy-range-extender-ces-2016-las-vegas-nevada-usa-quadcopter-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie