Dit keer geen prachtig landschap, maar het avontuur van een prostituee en haar klant als onderwerp van een dronevideo. Brian Bates filmde met zijn drone deze pikante gebeurtenis in strijd tegen straatprostitutie.

Caught on camera

Het incident vond plaats in augustus in Oklahoma City in de Amerikaanse staat Oklahoma en was vastgelegd door Brian Bates voor zijn website JohnTV.com. Brian Bates is de oprichter van JohnTV en gebruikt sinds 1996 zijn videocamera een poging om straatprostitutie te ontmoedigen in Oklahoma City. In zijn registraties zet Bates niet alleen de dames van plezier te kijk, maar nagelt ook hun klanten aan de schandpaal. Op zijn YouTube-kanaal zijn talloze 'caught on camera'-video's te zien die het oudste beroep ter wereld in beeld brengen in de straten van Oklahoma City.

Drone

Bates heeft een nieuwe manier ontdekt om de escapades van de straatprostituees in Oklahoma City vast te leggen. Bates gebruikt een drone, DJI Phantom 3 Professional, om de activiteiten van deze discutabele groep in kaart te brengen.

Afspraak

Het incident vond plaats in maart van dit jaar toen Bates bezig was met opnames te maken voor zijn website JohnTV. Terwijl Bates de achtervolging inzette op een prostitituee en haar klant, deed het perfecte moment zich voor om zijn drone het luchtruim in te sturen en de twijfelachtige samenkomst te registreren danwel te verstoren. brian-bates-facebook-parrot-ar-drone-2brian-bates-facebook-parrot-ar-drone-2

Primeur

Het is de eerste keer dat er beelden zijn van een drone die gebruikt wordt in strijd tegen straatprostitutie. Het is echter niet de eerste keer dat Bates met een drone vliegt. In 2010 verschenen er op zijn Facebook al beelden dat hij met een Parrot AR.Drone in de weer was in de straten van Oklahoma City. Enkele jaren ruilde Bates zijn AR.Drone in voor een DJI Phantom 2 quadcopter. Sinds DJI zijn Phantom 3 serie uitbracht, is Bates trotse bezitter van een DJI Phantom 3 Professional. Met laatstgenoemde drone werd het incident met de straatprostituee gefilmd.

Lang gewacht

JohnTV heeft lang gewacht met het uitbrengen van de video, want Bates was niet zeker of zijn video wel in goede aarde zou vallen. Bates twijfelde of het publiek wel zou goedkeuren dat drone-technologie wordt ingezet voor dit soort doeleinden. Na afwegen van de voor's en tegen's besloot Bates de drone-video toch openbaar te maken.

Legaal?

De activiteiten van Bates zijn ook besproken door KFOR News Channel 4 die een nieuws-item wijdde aan Bates' video's. In haar uitzending worden de activiteiten van Bates besproken evenals de legaliteit en schending van de privacy in zijn video's. newspaper-john-tv-drones-prostitution-dji-phantom-3-professionalnewspaper-john-tv-drones-prostitution-dji-phantom-3-professional

0 Reacties

    Plaats een reactie