De marktleider in onbemande luchtvaartuigjes DJI richt zich met nieuwe technologieën steeds meer op de professionele markt. Eerder deze maand werd een landbouwdrone gepresenteerd die gemakkelijk gewassen kan bespuiten. Vandaag komt de drone fabrikant met een nieuwe thermische camera voor de DJI Inspire 1 en DJI Matrice 100 drones.

DJI Zenmuse XT

In samenwerking met FLIR Systems heeft DJI de Zenmuse XT thermische camera ontwikkeld. De camera is het ideale hulpmiddel voor verschillende professionele doeleinden. Zo kunnen brandweerlieden sneller de verspreiding van een brand in kaart brengen zodat zij efficiënter kunnen blussen en kan een boer zijn gewas ook beter bestuderen. Naast deze twee voorbeelden is een thermische camera op een drone ook een ideaal hulpmiddel bij inspecties, metingen en veiligheidsdoeleinden. dji-zenmuse-xt-flir-drones-thermische-camera-dji-inspire-1-matrice-m100-quadcopter-12-2015dji-zenmuse-xt-flir-drones-thermische-camera-dji-inspire-1-matrice-m100-quadcopter-12-2015

Frank Wang

“DJI ziet wekelijks nieuwe applicaties voor hun drones”, zegt Frank Wang, oprichter en CEO van DJI. “Het toevoegen van een thermische camera als een extra sensor optie voor drones opent een nieuw en innovatief gebruik voor gebruikers, of het nou een beter strategisch inzicht is in hoe gewassen groeien of het beter inzien van de verspreiding van vuur”, aldus Wang.

DJI Inspire 1 & DJI Matrice M100

De Zenmuse XT heeft dezelfde gimbal verbinding als die van de de DJI Zenmuse X3, X5 en X5R camera’s en is geschikt voor de DJI Inspire 1 en de Matrice M100 drones. Daarnaast werkt de thermische camera ook met de lightbridge video straeaming techniek van DJI waardoor het beeld direct te zien is via de DJI Go applicatie. dji-zenmuse-xt-flir-drones-thermische-camera-dji-inspire-1-matrice-m100-quadcopter-go-app-12-2015dji-zenmuse-xt-flir-drones-thermische-camera-dji-inspire-1-matrice-m100-quadcopter-go-app-12-2015

2016

De Zenmuse XT zal verschijnen in het eerste kwartaal van 2016. Wat de thermische camera moet gaan kosten is niet bekend.

0 Reacties

    Plaats een reactie