Drones zijn booming. Voor recreatief gebruik, maar óók voor commercieel gebruik. De potentie van de commerciële toepassingen is enorm, echter worden bedrijven vaak tegengehouden door de vele restricties die op dit moment nog in de regelgeving zijn opgenomen. Grand Review Research heeft onderzocht wat de waarde van de markt voor commerciële drones op dit moment is, en wat de verwachting is voor de toekomst.

Grand view Research

Grand View Research merkt de potentie van de commerciële drone markt in de V.S. op en heeft daarom onderzoek gedaan naar de marktwaarde in de toekomst. Er valt een stijgende lijn op te merken die zich blijft voorzetten. Dit is echter vreemd te noemen, aangezien drones voor de commerciële markt nu nog tegengehouden worden door vele restricties. De onderzoekers van Grand View Research verwachten echter dat drones op commercieel vlak volledig inzetbaar zijn binnen 7 jaar. Grand View Research gaat ervan uit dat technologische ontwikkelingen zoals het autonoom vliegen van drones en nieuwe veiligheidsfeatures uiteindelijk de doorslag zullen geven tot een groen licht vanuit de regering.

Sectors

Voorbeelden van sectors die gebruik kunnen van de onbemande vliegtuigjes zijn:

  • Landbouw
  • Energie
  • Regering
  • Media & Entertainment
grand-view-research-commerciële-drone-markt-waarde-2015-2022grand-view-research-commerciële-drone-markt-waarde-2015-2022 Uit bovenstaande afbeelding valt op te merken dat de regering en landbouw het meest gebruik maken van de commerciële toepassingen van drones. De regering zet bijvoorbeeld drones in ter ondersteuning bij aanvallen, of juist ter bescherming. In de landbouw worden drones ingezet op voor verschillende doeleinden.

DJI Agras

DJI heeft bijvoorbeeld onlangs nog de DJI Agras MG-1 octocopter geïntroduceerd. Met dit achtarmige vliegtuigje is het voor boeren eenvoudiger om gewassen te bespuiten. Het bespuiten van gewassen is 40 keer eenvoudiger met de argas dan wanneer het handmatig wordt gedaan. Zo zijn er nog vele andere commerciële toepassingen voor drones die het een technologische ontwikkeling maken die niet genegeerd kan worden. dji-agras-landbouw-gewassendji-agras-landbouw-gewassen

Restricties

De V.S. beschikt op dit moment nog over te veel restricties waardoor de commerciële drone markt niet optimaal benut kan worden. Landen zoals Japan zijn juist bezig met het versoepelen van de regels zodat ze kunnen profiteren van de mogelijkheden die deze markt te bieden heeft. Om bij te blijven zullen ook de Verenigde Staten stappen moeten ondernemen.

0 Reacties

    Plaats een reactie