Van de hedendaagse drones wordt steeds meer verwacht. De technologische ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart en de mogelijkheden met drones zijn eindeloos. Tegenwoordig filmen steeds meer drones in een Ultra HD 4K resolutie en dit vraagt een zeer hoge rekenkracht. Daarom zien ook steeds meer chipmakers de kansen in de snelgroeiende drone industrie.

Drone industrie

Steeds meer fabrikanten van chipsets zien kansen in de drone industrie en ontwikkelen onderdelen voor drones bestemd voor de commerciële en consumenten drones. Dat meldt Digitimes op basis van hun eigen onderzoek.

Qualcomm

Qualcomm heeft het Snapdragon Flight platform voor consumenten drones en robots ontwikkeld. Deze Snapdragon Flight is gebaseerd op de Qualcomm Snapdragon 801 processor. Deze ondersteunt onder andere het maken van 4K Ultra HD opnames en heeft goede beeldverbeterings- en videoverwerkingsmogelijkheden.

Nvidia

Ook chipfabrikant Nvidia stort zich in de drone wereld met twee chips voor consumenten drones. De Tegra X1 en de Jetson TX1 werd door het bedrijf ontwikkeld. Deze chips hebben een grote rekenkracht die de graphics en visuele herkenning van een drone camera aanzienlijk kunnen verbeteren.

Drone fabrikanten

De chips van Qualcomm en Nvidia zijn al door verschillende commerciële drone bouwers in gebruik genomen. De Qualcomm Snapdragon Flight chip wordt voornamelijk als hoofd besturingssysteem gebruikt. De Nvidia chip wordt meestal als extra systeem aan een drone toegevoegd. drone-chip-nvidia-kantoor-qualcomm-intel-processor-tegra-x1-jetson-tx1-snapdragon-flight-2015drone-chip-nvidia-kantoor-qualcomm-intel-processor-tegra-x1-jetson-tx1-snapdragon-flight-2015

Investeringen

Dat de chipfabrikanten geloven in de snelgroeiende drone markt blijkt ook wel uit de grote investeringen die zij doen. Chipfabrikant Intel investeerde recentelijk ruim 53 miljoen euro in drone fabrikant Yuneec. Chipmaker Qualcomm investeerde begin dit jaar in de Amerikaanse drone fabrikant 3D Robotics.

0 Reacties

    Plaats een reactie