Het bezorgen van pakketten met drones lijkt steeds dichterbij te komen. Zo publiceerde Amazon eerder deze week een video waarin zij hun bezorgdrone demonstreerde. Daarnaast willen ook Google en Walmart zo snel mogelijk hun bezorgdrones de lucht in sturen om pakketten rond te brengen. In China lijkt de revolutionaire pakket dienst voorlopig niet van de grond te komen. Chinese autoriteiten hebben een regelgeving klaar liggen die bezorgdrones moet weren van stedelijke gebieden.

China

In China zijn er nog nauwelijks regels voor drones, maar secretaris Ke Yuyu van China Aircraft Owners and Pilots Association heeft vorige week tijdens de General Aviation Develepment top in Bejing een concept van regels bekendgemaakt die later deze maand doorgevoerd zullen worden. De regels zijn inmiddels al goedgekeurd door de civiele luchtvaart administration en zitten nu in het proces om verdere goedkeuring te krijgen.

Nieuwe regels

Voor degene die hopen dat drones de huidige fiets koeriers in China gaan vervangen ziet het er somber uit. Met de regels die er aan komen moeten drones boven de 25 kilogram geregistreerd worden en hebben zij toestemming nodig van de luchtvaartautoriteiten. Drones die boven de 150 kilo wegen krijgen te maken met nog strengere regels. Bezorgdrones worden met de nieuwe regelgeving totaal in de ban gelegd en hier worden dus geen uitzonderingen voor gemaakt.

Alibaba

De regels zijn nog niet formeel aangenomen, dus het kan nog veranderen. Online warenhuis Alibaba gaat mogelijk nog druk uitoefenen op de luchtvaart autoriteiten om de regels toch flexibeler te maken. Alibaba heeft namelijk ook plannen voor pakket bezorgingen per drone.

Toekomst

De mogelijk nieuwe regelgeving in China legt dronebezorging niet definitief in de ban. Het laat alleen nog zien dat zij op er op dit moment geen vertrouwen in hebben dat de drone technologie nog niet geavanceerd genoeg is om bezorgingen uit te voeren. Drone bezorging kan in de stedelijke gebieden nog veel gevaren met zich mee brengen door het hoge aantal obstakels. Het kan nu dus verboden worden, maar wanneer de autoriteiten meer vertrouwen hebben in de techniek kan het mogelijk op een veilige manier toch toegestaan worden. drones-bejing-dji-s1000-octocopter-delivery-2015drones-bejing-dji-s1000-octocopter-delivery-2015

1 Reacties

  1. Michael

    Wel mee eens, er is nog te weinig getest met drones om de veiligheid in een drukke stad te kunnen garanderen..

Plaats een reactie