In Rome zijn twee Israëlische mannen opgepakt, omdat zij met een drone boven Vaticaanstad zouden hebben gevlogen. Sinds 8 december is het luchtruim boven Vaticaanstad gesloten uit angst voor een terroristische aanslag.

Arrestatie

De Romeinse politie zag het onbemande luchtvaartuigje met camera zondagochtend boven de rivier de Tiber en het Sint Pietersplein vliegen. In de buurt werden later twee mannen uit Israël bij een brug in de buurt opgepakt op verdenking van het vliegen met de drone. Eén van de mannen had de afstandsbediening van de drone in handen.

Luchtruim

Het luchtruim boven Vaticaanstad is sinds de start van het Heilig Jaar op 8 december gesloten. Ook drones zijn hierdoor verboden boven de stad. De veiligheidsmaatregel is ingesteld uit angst voor een terroristische aanslag. Terroristen zouden een onbemand luchtvaartuig kunnen gebruiken om een terroristische aanslag te plegen.

Veiligheidsmaatregelen

De veiligheidsmaatregelen in Rome en Vaticaanstad zijn sinds de aanslagen in Parijs op 13 november flink opgevoerd. Na de aanslagen meldden Amerikaanse veiligheidsdiensten aan Italië dat Rome, en specifiek Vaticaanstad, een doelwit zou zijn van terroristen.

Nederlander

Eerder deze maand werd een Nederlander opgepakt in de Italiaanse hoofdstad Rome, omdat hij met zijn drone zou hebben gevlogen in de buurt van het Colosseum. Ook hier geldt het vliegverbod en is er veel extra beveiliging rond de toeristische trekpleister. Het heilige jaar eindigt op 20 november 2016. Tot die tijd blijft het luchtruim waarschijnlijk gesloten. vaticaan-rome-drone-arrestatie-israel-quadcopter-bestuurder-gevangenis-heilige-jaar-nederlander-2015vaticaan-rome-drone-arrestatie-israel-quadcopter-bestuurder-gevangenis-heilige-jaar-nederlander-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie