Ondanks dat drones geen verboden items zijn in je bagage zijn er toch Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen die de onbemande luchtvaartuigjes weren van de vliegtuigen. De accu’s van de drones zijn namelijk brandgevaarlijk en daarom niet meer toegestaan aan boord van het vliegtuig.

Drones en hoverboards

Op de Amerikaanse luchthaven South Florida worden reizigers gewaarschuwd voor het meebrengen van drones en hover boards. Deze twee items zijn populaire kerstcadeaus maar worden niet meer toegelaten aan boord van het vliegtuig. drone-hover-board-verboden-in-vliegtuigen-amerika-vs-luchtvaartmaatschappij-gevaar-accu-kerst-2015drone-hover-board-verboden-in-vliegtuigen-amerika-vs-luchtvaartmaatschappij-gevaar-accu-kerst-2015

Brand

Drones en hoverboards worden geweerd van vliegtuigen omdat de accu’s in brand kunnen vliegen. Dit gebeurde in maart 2015 ook in een Boeing 777 van KLM. De DJI Inspire 1 van Martijn Krabbé en Herman den Blijker vatte vlam en moest geblust worden.

Kerst

Er is de weken voor kerst veel te doen om de onbemande luchtvaartuigjes. De drones zijn een populair cadeau voor onder de boom en dat weet ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Amerikaanse drone bezitters vanaf 13 jaar oud moeten hun drones dan ook voor 19 februari 2016 registreren.

0 Reacties

    Plaats een reactie