Inwoners van de stad Albany in de Amerikaanse staat New York die voor kerst een drone hebben gekocht kunnen zich wel even achter de oren krabben, want op 8 december a.s. zal het Albany County Courthouse beslissen over een voorstel voor een totaal verbod op drones.

Voorstel

In het voorstel, geïntroduceerd door Frank Commisso (District 11), is te lezen dat de verkoop van drones toeneemt en dus hiermee ook de vraag naar een verandering van de regels. verbod-op-drones-no-drones-allowedverbod-op-drones-no-drones-allowed

Gevaar

Terwijl het voorstel erkent dat drones nuttige taken kunnen uitvoeren voor stadsagentschappen, wordt gesteld dat "de toenemende dichtheid van drones rond Albany County een aanzienlijk risico vormt voor personen, goederen en luchtvaartuigen in Albany County en dat de provincie verantwoordelijk is voor de bescherming van de belangen van haar burgers."

Verbod

Vervolgens wordt de kern van de zaak zonder enige schroom ingezet: "Daarom is het doel van deze wet om het gebruik van drones te verbieden voor niet-overheid agenten of agentschappen in Albany County."

Overtredingen

Overtreding van de voorgestelde wet zou kunnen worden veroordeeld voor een misdrijf en wellicht matige boetes: tot $250 voor de eerste overtreding, en tot $500 voor elke volgende overtreding van deze wet.

Albany

Albany is de hoofdstad van de Amerikaanse staat New York. De stad ligt ongeveer 240 km ten noorden van de stad New York.

0 Reacties

    Plaats een reactie