Uitgerust met een Sony 4K FDR‑X1000V Action Cam maakte zeearend Darshan op 22 november een duikvlucht van de Euromast en de SS Rotterdam. Met deze actie zet de organisatie Freedom Conservation zich in voor de vrijheid en het behoud van de zeearend. De beelden verschijnen volgende week op het internet, maar hier alvast een voorproefje.

Bekijk hoe zeearend Darshan van de SS Rotterdam afduikt:

Onder leiding van Valkenier Jacques-Olivier Travers trok Freedom Conservation al eerder de wereldwijde aandacht door haar vluchten in verschillende wereldsteden zoals Dubai. De non-profit organisatie werkt samen met IUCN en UNCESCO om de populatie van de beschermde zeearend te vergroten.

Bekijk hoe zeearend Darshan van de Euromast in Rotterdam afduikt:

Zielig

Wie denkt dat een camera op de rug van de vogel dierenmishandeling is, heeft het volgens de valkenier mis: "Hij kan zonder problemen tien procent van zijn eigen gewicht meedragen, dus deze lichte camera van Sony is perfect." De beelden zijn volgens hem echt uniek: "Je ziet nu echt hoe een vogel naar de stad kijkt." vertelt Travers aan Metro Nieuws.

Rotterdam

De keuze voor Rotterdam is volgens Travers geen toeval: "De stad is fantastisch. Ik hou van een stad waar een rivier doorheen loopt. En landen op een schip zoals hier is uniek." Rotterdam is de vijfde, maar zeker niet de laatste stad die Darshan en Travers in beeld gaan brengen. "We willen nog steden in Amerika en Azie vastleggen."

0 Reacties

    Plaats een reactie