Op 10 december 2015 organiseert Wolters Kluwer een drones seminar in de Jaarbeurs Utrecht. Tijdens het seminar krijgen deelnemers informatie over het Juridisch perspectief, de kansen en beperkingen van het gebruik in de praktijk, de ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de handhaving door politie. Het dagvullend programma wordt afgesloten met een borrel. Wil jij het seminar bijwonen schrijf je dan nu in op de website van Wolters Kluwer.

Drones seminar

De ontwikkeling van drones gaat in een razend tempo en er komen er steeds meer bij. Over wat wel en niet mag bestaat nog veel onduidelijkheid. Het Drones seminar is er voor iedereen die met drones te maken krijgt. Aan het einde van het seminar ben je op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en van de mogelijkheden die drones bieden. Vanuit uiteenlopende vertrekpunten, van handhaver tot verzekeraar en van gebruiker tot vergunningverlener, gaat het seminar in op de (on)mogelijkheden van werken met drones. drones-seminar-wolters-kluwer-quadcopter-jaarbeurs-utrecht-drone-handboeien-10-december-2015drones-seminar-wolters-kluwer-quadcopter-jaarbeurs-utrecht-drone-handboeien-10-december-2015

Regelgeving en handhaving

Tijdens het seminar komen de lokale en regionale regelgeving en handhaving uitvoerig aan bod, evenals het beleid. Petra Syaifoel, beleidsmedewerker Luchtvaartveiligheid bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, vertelt over de (toekomstige) ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Tijdens het seminar is voldoende ruimte om vragen te stellen of om in discussie te gaan.

Sprekers

Tijdens het seminar spreken verschillende toonaangevende personen uit de sector over drones en de ontwikkelingen.

  • Walter Parlevliet Walter Parlevliet, directeur Dutch Institute for Air Law & Policy, spreekt over het juridisch kader van drones. Hij vertelt wat er wel en niet mag op het gebied van luchtrecht en geeft daarnaast per doelgroep kort aan waar ze rekening mee moeten houden.
  • Timothy van Langeveld Timothy van Langeveld, Aerospace Legal Counsel, spreekt over het toekomstperspectief van drones. Hij maakt een schets van de mogelijkheden die drones bieden en kunnen gaan bieden. Hij geeft antwoorden op de vragen: Hoe staan we er voor in de markt, waar gaat het naar toe in de toekomst en wat zijn de kansen?
  • Niels Winters & Guido de Vos Niels Winters, juridisch adviseur ICTRecht B.V., en Guido de Vos, advocaat bij AKD advocaten & notarissen, spreken over drones in wisselend juridisch perspectief. De twee specialisten beschouwen drones vanuit het perspectief van privacyrecht en het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.
  • Richard van Deventer Richard van Deventer, Business Development Manager bij Skycap, geeft een praktijkbeeld van het gebruik van drones. Daarbij spreekt hij over het gebruik van drones en hoe je ermee om moet gaan. Hij geeft een inzicht in de do's en de don'ts van een expert.
  • Tjeerd Tiedemann Tjeerd Tiedemann, Plv projectleider Onbemande Luchtvaartuigen Politie, spreekt over de lokale en regionale regelgeving en de handhaving. Tijdens het seminar vertelt hij hoe de politie te werk gaat bij de handhaving van UAV gebruik voor zowel recreatief als bedrijfsmatig gebruik. Ook spreekt hij over de rol van het IL&T en I&M.
  • Petra Syaifoel Tot slot spreekt Petra Syaifoel, senior beleidsmedewerker (bij IenM, directie luchtvaart, dronesteam), over de ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Petra zal vanuit het Rijk een beeld schetsen van de op stapel staande wijzigingen in wet- en regelgeving.

Kosten

Om het dagvullend programma te volgen kun je je inschrijven op de website van Wolters Kluwer. Het inschrijfgeld bedraagt €595,- per persoon (excl. btw). Hierbij inbegrepen zijn de kosten van documentatiemateriaal, koffie, thee en lunch.

Winactie

Wil jij het seminar bijwonen? Drones.nl mag iemand blij maken met een gratis deelname. Om kans te maken stuur je een mail naar winactie@drones.nl waarin jij vertelt waarom jij erbij wil zijn. Vermeld hierbij ook je volledige voor- en achternaam en eventueel bedrijfsnaam. De winnaar wordt op vrijdag 4 december per mail bekend gemaakt. Na aanmelding worden jouw gegevens gedeeld met Wolters Kluwer. drones-seminar-wolters-kluwer-quadcopter-opleiding-jaarbeurs-utrecht-10-december-2015drones-seminar-wolters-kluwer-quadcopter-opleiding-jaarbeurs-utrecht-10-december-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie