Heb jij altijd al de ambitie gehad om als testpiloot voor drones te mogen fungeren? Google biedt je nu die kans. Het is mogelijk om te solliciteren naar een baan als testpiloot voor de Project Wing Delivery drone.

De baan

Het is op dit moment nog mogelijk om te solliciteren. Er zijn echter wel een aantal scherpe voorwaarden en je zal naar Mountain View in de Verenigde Staten moeten verhuizen. Dit is namelijk de locatie waar de drones getest worden. Mountain View is een stad in de Amerikaanse staat Californië. Als je aangenomen wordt voor de baan ben je officieel testpiloot voor de Project Wing van Google.

Voorwaarden

Er zijn, zoals hierboven genoemd, wel een aantal minimale voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor de baan:

  • 5 jaar ervaring als UAV testpiloot.
  • Beschikken over een 'Bachelor of Arts degree'/'Bachelor of Science degree' op een technisch gebied of wanneer er genoeg praktische ervaring is.
  • Ervaring met het vliegen van een Remote Control (RC) drone.
  • Je moet over een licentie beschikken om te vliegen.

Project Wing

De Project Wing is een project van Google waar al geruime tijd aan gewerkt wordt. De onderzoeksafdeling van Google: Google X, werkt al ruim 3 jaar in het uiterst geheim aan de bezorg drone. Er is echter sprake geweest van tegenvallende resultaten. De drone was niet goed bestuurbaar in het geval van harde wind. Daarnaast verschoof de lading teveel bij het transporteren van goederen. De drone is vervolgens aangepast. In mei is er een video opgedoken waar Google het prototype van de Google X Project Wing toont, hier lijkt het model nog op de originele versie. Het prototype is een Vertical Take-Off and Landing (VTOL) drone. Nu is er afgelopen maand een video opgedoken van een bezorgdrone die onderdeel moet zijn van het Google Wing project. De drone in de video lijkt echter niet op het voorgaande getoonde model. google-project-wing-bezorgdrone-615x350google-project-wing-bezorgdrone-615x350

0 Reacties

    Plaats een reactie