De Zano selfie drone was razend populair op Kickstarter en haalde al gauw een ruime investering binnen. Reden genoeg voor de gebruikers om dit extra geld te investeren in een aantal upgrades, maar helaas is deze gedachte de ondergang van het drone-project geworden.

Opheldering

Zano werd eerder deze week door Kickstarters om opheldering gevraagd over de mislukking van het miljoenen project. Kickstarter vond namelijk dat het bedrijf niet transparant genoeg was naar hun backers bij de aankondiging van het falen van het project. Kickstarter vroeg om verduidelijking van waar het geld van de investeerders heen was gegaan.

Kosten overzicht

De bedenkers van de Zano drone komen nu met een uitgebreid kosten overzicht waarin duidelijk wordt dat juist het verbeteren van het product ervoor gezorgd heeft dat het geld als sneeuw voor de zon verdwenen is. Door de investering in ontwikkeling van upgrades kan het bedrijf de kosten van de productie niet meer realiseren. Een van de backers van het project maakte een beter leesbare grafiek. zano-project-kosten-overzicht-upgrades-kickstarter-2015zano-project-kosten-overzicht-upgrades-kickstarter-2015

Upgrades

Aanvankelijk vroeg Zano een investering van 125.000 Britse Pond maar als snel passeerde de teller ruim 2.000.000 Britse Pond. Reden genoeg voor de makers om het product te optimaliseren. Zo kreeg de Zano drone een MicroSD sleuf, 1080p video opname, een kantelbare camera en nog een aantal upgrades. Deze upgrades zorgden voor technische uitdagingen en het gewicht nam al gauw met 15 gram toe tot 70 gram. Hierdoor werd onder andere de vluchttijd verminderd. De Zano drone zou daarnaast ook last hebben gehad van kalibratieproblemen bij de massaproductie en van vertraging omdat er een testfaciliteit ontwikkeld moest worden. zano-nano-swarming-selfie-drones-productionzano-nano-swarming-selfie-drones-production

Crediteurenvergadering

Backers van het Zano project kunnen jammer genoeg fluiten naar hun centen. Kickstarter-backers hebben namelijk niet de status van een crediteur meldt curator Gary Stones in e-mail naar de gedupeerden. Op 4 december 2015 zal er een crediteurenvergadering plaatsvinden. Hierbij worden gedupeerde backers van het project niet toegelaten.

0 Reacties

    Plaats een reactie