Technasiumleerlingen van Schaersvoorde uit Aalten hebben in de ban van de eerste Technasium-projectdag onderzoeken uitgevoerd en lessen gevolgd. De Technasium-projectdag werd georganiseerd voor de nieuwe leerlingen van klas 1, 2 en 3. Bij één onderzoek stonden drones centraal. Hier moest onderzoek worden gedaan naar eventuele nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de onbemande vliegtuigjes.

De opdracht

Derdejaars Havo- en vwo-leerlingen van Schaersvoorde hebben de opdracht gekregen van EYEWINGS, een inspectiebedrijf dat gebruik maakt van RPAS's (Remotely Piloted Aircraft Systems), om een onderzoeksrapport op te stellen over drones. De opdracht is om nieuwe toepassingsmogelijkheden te bedenken voor de onbemande vliegtuigjes. technasium-projectdag-schaersvoorde-drones-toepassingsmogelijkhedentechnasium-projectdag-schaersvoorde-drones-toepassingsmogelijkheden

Bevindingen

Afgelopen week hebben de havo- en vwo-leerlingen uit de de 3e klas de bevindingen gepresenteerd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat drones ingezet kunnen worden bij bijvoorbeeld het meten van gas bij een gaslek. Daarnaast is het volgens de Aaltense derdejaars leerlingen mogelijk om onbemande vliegtuigjes in te zetten bij het zoeken van mensen die te maken hebben gekregen met een lawine. Ten slotte zagen de leerlingen een mogelijkheid bij het beschermen van bebroede eieren. Drones kunnen de eieren opsporen en verplaatsen, zodat landbouwmachines de eieren niet kunnen beschadigen.

Andere klassen

Klas 1 kreeg op de Universiteit Twente een workshop creatieve denktechnieken. Leerlingen van klas 2 hebben een bezoek gebracht aan Virupa en hebben een onderzoek gedaan m.b.t. de interactiviteit bij Points-of-Sale.

0 Reacties

    Plaats een reactie