In het Verenigd Koninkrijk testen politie eenheden in 3 steden het gebruik van drones. De onbemande luchtvaartuigen worden voornamelijk gebruikt bij de zoektocht naar vermiste personen en het fotograferen van een plaats delict. De inzet van drones zal 6 maanden getest worden. In de plaatsen Devon en Cornwall zijn deze testen inmiddels begonnen. In Dorset start de test met drones op 26 november.

Drones

De drones zijn uitgerust met hoogwaardige camera’s en een gimbal. Hiermee maken de agenten stabiele foto’s en video’s. De drones worden ingezet om vermiste personen snel terug te vinden en bij het fotograferen van een plaats delict. De steden Devon, Cornwall en Dorset hebben ieder twee drones ter beschikking.

Politie helikopters

Inspecteur Andy Hamilton, leider van het project, zegt dat de drones geen vervanging zijn van het huidige lucht team van de nationale politie, maar als een aanvulling wordt gezien. De drone technologie kent momenteel ook nog de nodige beperking, zo mogen deze niet in de nacht vliegen en functioneren zij niet onder alle weersomstandigheden. Over het afscheid nemen van het helikopter team wordt dan ook niet nagedacht. police-uk-devon-cornwall-dorset-politie-dji-inspire-1-drone-quadcopter-helikopter-2015police-uk-devon-cornwall-dorset-politie-dji-inspire-1-drone-quadcopter-helikopter-2015

Efficiënt

Ondanks een aantal beperkingen zijn drones toch in staat om mensen levens te redden. Door de snelle inzetbaarheid en mobiliteit kan de politie aanzienlijk sneller in actie komen. De inzet van drones biedt daarnaast een potentieel om de kosten efficiënter te maken bij het zoeken naar vermiste personen, fotograferen van plaats delict en het reageren op grote verkeersongevallen. Ook moeilijk bereikbare plekken zijn voor drones beter toegankelijk dan voor de mens.

0 Reacties

    Plaats een reactie